7 POESIES PER AQUEST SANT VALENTÍ

El 14 de febrer és el dia de la parella; és a dir, el  dia dels enamorats.  Moltes persones pensen que aquest dia és per fer consumisme i gastar diners en regals com un ram de flors, una caixa de bombons, un perfum o anar veure una  pel·lícula al cinema.

Però jo no hi crec en aquest consum per celebrar l’amor i us proposo que aquest Sant Valentí regaleu quelcom tan intangible com una poesia. Per això, he preparat una selecció de poetes i/o poesies per Sant Valentí.

SELECCIÓ DE POETES I POEMES

1.- Federico García Lorca i el seu mític poema: El poeta le pide a su amor que le escriba. És famós per excel·lència, ja que va escriure la cèlebre poesia marcat per com va viure una història d’amor per carta.

2.- Pablo Neruda amb el seu repertori 20 poemas de amor y una canción desesperada. Va ser tot un èxit i no hi pot faltar en el dia dels enamorats.

3.- Antonio Gala i el seu meravellós món de Poemas de amor. Tot un elogi pel qui vol fer volar coloms i començar una relació. El poeta es deixa la pell en les seves paraules.

4.- Rubèn Darío i La princesa que está triste. És una gran bellesa que un cop llegida es torna única als ulls del lector. Darío venerava molt l’erotisme, ja que era la seva inspiració.

5.- Gustavo Adolfo Bècquer, A Elisa en el llibre de Rimas y Leyendas, que és la seva font d’inspiració per dir “t’estimo”. És una poesia que no es troba fàcilment en els seus repertoris, però que és molt bonica.

6.- Miquel Martí i Pol i la seva Estimada Marta, tot un clàssic per qui estima el cor de les aigües del Ter, de la fàbrica i la seva enamorada, Marta, qui va ser la seva dona.

7.- Miquel Desclot i el seu text Amor impossible. Es petit però conté l’essència de l’amor.

Aquests son els que més han caracteritzat la parella en si. També n’hi ha hagut d’altres que també mereixen ser citats, com Antonio Machado, Luis Cernuda o Juan Ramón Jiménez.

Per últim, també voldria anomenar la meva poesia Tez de Miel, una poesia eròtica que no us deixaran indiferents.

Espero que aquesta selecció de poesies us motivi per a un dia dels enamorats més centrat en l’amor i no tant en els regals materials.

*Text original

2 Comments on “7 POESIES PER AQUEST SANT VALENTÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *