8 històries de superació

En aquest article volem transmetre que les persones amb discapacitat podem tenir projectes de vida i el dret a seguir el nostre camí.

Quan diem que les persones amb discapacitat tenim drets, deures i somnis, vol dir que necessitem gent que ens pugui entendre la nostra postura de lluita per poder fer el que ens proposem; com per exemple: cantar, ballar, independitzar-nos, treballar, estudiar… És a dir, les ganes de tenir il·lusions i de creure en nosaltres mateixos.

Discapacitats?

La vida està plena d’exemples de persones amb diferents discapacitats que han lluitat i s’han superat per fer realitat els seus somnis.  L’esforç i dedicació d’aquestes persones demostra que tot i que tots tenim limitacions, la discapacitat no ha de ser un fre.

Pablo Pineda

Un d’aquests exemples és Pablo Pineda. Tenir la síndrome de Down no li ha impedit estudiar i ser la primera persona amb discapacitat intel·lectual que es treu una carrera a Espanya.  Això demostra que si ens esforcem, podem aconseguir el que desitgem.

Alexandre-Jollien

Per Alexandre Jollien, la discapacitat tampoc no ha estat un impediment per estudiar a la universitat; tot i que els seus pares creien que el seu futur passava per un internat d’educació especial.

Jollien és un jove suís que té paràlisi cerebral i que ha estat guardonat per l’acadèmia francesa amb el premi Mottart d’ajuda a la creació literària i el premi Motyon de literatura i filosofia. Elogi de la debilitat va ser la seva primera obra, i ha estat tot un èxit al nostre país.

Estem orgullosos de que aquesta persona hagi arribat fins tan amunt. Per això el vam entrevistar a Èxit21.

Viure independent

Andy Trias va ser  la primera persona amb síndrome de Down que va marxar de casa per viure de forma independent. L’any 2001 va començar a viure en un pis amb la seva parella. L’exemple de l’Andy ens ensenya que les persones amb discapacitat intel·lectual són vàlides per viure soles. Actualment, a Catalunya més de 1.200 persones amb discapacitat intel·lectual viuen independents gràcies al programa de suport a l’autonomia a la pròpia llar.

Andy Trias

Trias afirma que “viure independent vol dir créixer com a persona i sentir-te més realitzat amb tu mateix, sent propietari de la teva vida. Sé que des de que visc sol, em sento més amable, simpàtic i respectuós amb els altres. En definitiva em sento molt més content, més feliç. I enamorat”.

Fer realitat els somnis

Les persones amb discapacitat tenim somnis i aficions com tothom, i lluitem per fer-los realitat. Un exemple és el de Peret  Reyes fill, conegut artísticament com a Candeli, és un jove amb síndrome de Down que canta rumba catalana i ha gravat un parell de discos. També acompanya al seu pare en els concerts. Tenir una discapacitat no ha estat mai un impediment per pujar als escenaris i cantar.

Peret Reyes

Alejandro Cuervo

Un altre exemple de superació és Alejandro Cuervo, un argentí de 24 anys amb síndrome de Down que ha aconseguit ser mag il·lusionista professional el seu país.  Amb el seu show “Magia inclusiva” aconsegueix mostrar la igualtat d’oportunitats i la idea que tothom pot fer màgia.

madeline-stuart

L’australiana Madeline Stuart  també ha lluitat per fer realitat el seu somni: ser model. La síndrome de Down no ha sigut un obstacle per aconseguir-ho. Això sí, va haver de fer dieta i esport (va perdre 20 quilos) per aconseguir pujar a la passarel·la. Stuart és un exemple de com amb voluntat i esforç tot és possible.

Arribar a la meta

Un altre exemple de superació és Roman Vigara, el primer atleta amb discapacitat intel·lectual que va córrer els 42 quilometres de la marató de Barcelona.

La va realitzar amb el suport dels seu entrenador, Miquel Àngel Cartes, i de l’atleta que el va acompanyar durant la cursa, Albert Miralles; i la va completar en menys de 5 hores. Tot un exemple d’esport i superació.

SpecialOlympics_MitjaMarató_RomanVigara

Martin Flores

Qui també ha arribat a la meta ─en el seu cas, en el món laboral─ és Martin flores, ex redactor d’Èxit21 que ha aconseguit treballar en un mitjà de comunicació. Concretament, va començar a treballar a La Xarxa fent pràctiques i el van acabar contractant.

Aquests exemples de superació de persones amb discapacitat mostren a la societat que som capaços de fer tot el que ens proposem. Volem mostrar la lluita i l’esforç que fem per aconseguir els nostres objectius. L’únic fre són les limitacions que ens imposem. Si volem, podem.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *