Ni el diluvi universal va poder amb el Barça

Una nova jornada s’ha disputat i, amb ella, un nou derbi que enfrontava als pericos de Quique Sánchez Flores contra els blaugranes de Valverde i que es va saldar amb un repartiment de punts sota una pluja intensa.

El partit va ser una nova oportunitat perquè el Barça no es deixés sorprendre per l’únic equip que s’atreveix ja no només a plantar-li cara, sinó també de guanyar-los com va passar en el partit d’anada de la Copa del Rei.

Però en lliga és una altra cosa; o almenys això sembla ja que els cules continuen sent imbatibles, encara que en els seus últims partits (com la victòria amb remuntada davant l’Alabès) els toqués suar més del compte.

En aquesta ocasió, el Barça arribava a Cornellà enmig d’un “escàndol” extraesportiu motivat pels insults d’un sector de l’afició perica i les polèmiques declaracions de Gerard Piqué. Aquest ambient caldejat va propiciar que els blaugrana es tornessin a trobar un Espanyol que sembla que sap com jugar-li.

Molt més que un punt

Pel que fa referència al partit, podríem treure una conclusió positiva: amb aquest empat els blaugrana segueixen mantenint la folgada distància amb els seus rivals més directes; a excepció de l’Atlètic de Madrid que, després de la seva victòria contra el València, aconsegueix retallar dos punts.

Durant els primers 45 minuts, tant uns com altres van tenir oportunitats per marcar. Segurament, els locals van generar una mica més de perill que el Barça, que va sortir amb un onze titular inusual (pensant més en la semifinal de Copa) deixant a Messi a la banqueta.

Els gols no arribarien fins a la segona meitat. No seria fins al minut 66 quan Gerard Moreno inauguraria el marcador. Però amb l’entrada de Leo Messi, els papers semblaven intercanviar-se. Piqué empataria al 83 in extremis rematant una falta llançada per l’argentí. És evident que ha estat molt més que un punt.

Amb aquest resultat salta a la vista que mantenir la imbatibilitat no serà un camí de roses; però el que està clar és que, a falta de rivals que s’atreveixin a planta’ls-hi cara com els blanc i blaus, ni el diluvi universal va poder amb el Barça.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *