Jorge Wagensberg, un adéu dolorós

El passat 3 de març va morir a Barcelona el científic i divulgador Jorge Wagensberg a l’edat de 69 anys.  Vaig tenir el privilegi de conèixer-lo quan era director del CosmoCaixa i jo hi treballava al departament de gerència, just al costat del seu despatx.

I una de les feines que feia era arxivar articles de diaris on apareixia ell.

Era molt bona persona amb mi. Es feia estimar i era molt agradable. Amb ell,  es podia parlar sense embuts. Un dia li vaig proposar fer una exposició sobre la Síndrome de Down al CosmoCaixa. Tot i que no es va arribar a fer, es va mostrar molt interessat.

Wagensberg se’n recordava del meu avi Trueta i sempre teníem tema de conversa. Era una persona molt atenta. Quan em veia em donava records per la meva mare i sempre volia que li expliqués alguna cosa nova del meu avi.

Era molt generós . Ara us explicaré una anècdota. Un dia que no portava diners per prendre un refresc li vaig dir: “Jorge, por favor, ¿serias tan amable de dejarme unas monedas? Es que no llevo…”. I ell me les va deixar sense problemes .

Una mica de biografia

Més enllà de la seva qualitat humana, va ser una persona d’una gran qualitat professional. Va rebre molts premis com la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de pensament  i cultura científica i el Premi Juan Mari Arzak .

Va ser doctor honoris causa per la Universitat de Lleida i estava compromès amb la divulgació científica. Per això, va col·laborar amb l’editorial Tusquets.

També va ser membre del jurat del premi internacional de Catalunya.

La mort de Jorge Wagensberg és una pèrdua pel món de la ciència en general i, en particular, per a les persones que, com jo, l’hem tractat, conegut i estimat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *