L’orgull de tenir la síndrome de Down

Demà, que a primera vista és un dia més del calendari, per a molts de nosaltres no ho és. És tot el contrari. Aquest dia se celebra una jornada dedicada als que tenim un cromosoma de més: el Dia Internacional de la síndrome de Down, el 21 de març.

El motiu de l’elecció de la data es deu a la trisomia del cromosoma 21. És a dir, 21 pel cromosoma; i el tres, pel tercer mes del calendari.

Molt camí recorregut, però encara queda

Ara, cada vegada som més els que convivim a través de la vida independent. D’altres han escrit un llibre de memòries o de poesies.

També comptem amb Èxit21, un mitjà digital amb el qual ens hem obert camí, on informem i comuniquem a través dels nostres articles i entrevistes. D’aquesta manera ens anem donant a conèixer molt millor.

Cal esmentar que també hem aconseguit que algú ens representi a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

A nosaltres ens costa més que a la majoria aconseguir el que volem, amb el que té molt més mèrit seguir lluitant pels nostres drets. Un d’ells és tenir el dret a vot com qualsevol fill de veí i això, a dia d’avui, és un dels reptes que ens queden per aconseguir.

Però si hi ha alguna cosa que posem per bandera, i segur que això no ens ho pot treure ningú, és l’orgull de ser una persona amb síndrome de Down i de tenir la síndrome de Down. I amb això, anem a diari amb el cap ben alt.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *