No pensis, balla

Fa unes setmanes, gràcies a la recomanació del meu amic Ferran Casanovas, vaig descobrir l’Ecstatic Dance, una nova forma de ser lliure a través del ball.

L’Ecstatic Dance és una manera molt diferent de poder ballar. És més lliure i terapèutic. Va néixer a Big Island (Hawaii) amb la inspiració d’un facilitador de 5 ritmes de Gabrielle Roth. A dia d’avui, als Estats Units s’està posant de moda; sobretot a la zona de Califòrnia i a una bona part de capitals d’Europa.

Les sessions d’Ecstatic Dance no pretenen ser unes classes dirigides o unes tècniques de ball; sinó tot el contrari: el que es pretén és poder ballar de forma plena i lliure, sense prejudicis.  I així aconseguir ballar sent un mateix.

Ser un mateix a través del ball

Una de les virtuts que té l’Ecstatic Dance és que pots expressar-te a través del ball i de la música amb plena llibertat.

Un dels objectius principals és desconnectar la ment i no comunicar-se verbalment mentre es fa l’activitat. D’aquesta manera, ajuda a que pensem i ens esforcem i així s’experimentin moviments espontanis per poder dir allò que vols amb el cos: sense parlar.

Possibles formes de comunicació

Existeixen diferents formes de comunicar-nos mentre ballem. Una d’elles és el contacte físic. Unes altres poden ser el riure, el plorar i, per últim, una molt més profunda: l’espiritual.

Un dels encants que té Ecstatic Dance és que l’expressió és lliure i conscient i, a la vegada, es pot estendre si deixem de fer treballar la ment i fluïm sense prejutjar-nos a nosaltres i als demes.

També dir que ens pot sorprendre la nostra creativitat corporal. A mesura que fluïm, anem experimentant.

La durada d’una sessió és aproximadament d’entre 2 o 3 hores. Es recomana fer la sessió en espais grans i sense risc de fer-se mal. Però sobretot, el més important és gaudir.

2 Comments on “No pensis, balla

    • gracies Ferran per la teva opinio i com tu dius cal provar-ho jo ja ho e fet i penso repetir-ho animeu-vos i us ho passareu molt be

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *