EL “FORASTER”, UN MÉS DE LA FAMÍLIA

El passat 9 d’abril, va tenir lloc a l’edifici de la Fundació ONCE de Barcelona la 12ena Trobada de Famílies, que cada any organitza la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Aquest esdeveniment té per objectiu conscienciar els familiars dels usuaris de l’entitat sobre els diferents serveis i activitats que ofereix.

Com és tradició, l’acte de famílies compta a cada edició amb la presència d’un personatge popular. Aquest any, el famós convidat ha estat Quim Masferrer, presentador, guionista i monologuista (va ser entrevistat per la redactora d’Èxit 21, Bea Ruiz), conegut pel programa de televisió El foraster.

ELS DRETS HUMANS, EL PRIMER

L’acte es va obrir amb la intervenció de Montserrat Vilarrrasa, membre de l’Assemblea de Drets Humans de la FCSD, a més de representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona.

La també redactora d’Èxit21 va presentar els membres de l’Assemblea, els quals van pronunciar alguns dels articles de la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. També va esmentar l’article 5, sobre la igualtat i no discriminació.

Bea Ruiz, subsecretària de l’Assemblea, va passar pel faristol de l’auditori per a presentar-se, cedint a continuació la paraula a Edgar Prat, el qual va explicar quins són els objectius de l’Assemblea de Drets Humans.

L’ASSEMBLEA PREN LA PARAULA

La següent a intervenir va ser Ana Rodríguez, qui va declamar l’article 10, referent al dret a la vida. Tot seguit va arribar el torn de Bea Ruiz, que va entonar l’article 30, sobre l’accés a l’oci i la cultura. La redactora i poeta d’Èxit21 va passar el testimoni a Andy Trias, president de l’Assemblea, per a parlar de l’article 21, el qual defensa la llibertat d’expressió.

El va seguir Irene Pérez, qui va llegir el punt 19 del text, referent al dret a viure amb independència de les persones amb discapacitat intel·lectual.

A continuació, Andy Trias va tornar a comparèixer davant els presents a l’auditori per a oferir-li a Quim Masferrer un exemplar del seu llibre de memòries Ignorant la síndrome de Down.

La intervenció dels membres de l’Assemblea de Drets Humans va donar pas a Katy Trias, directora general de la FCSD, en nom de la qual va agrair el suport de les empreses col·laboradores que van fer possible la Trobada de Família, a més de promocionar el llibre del seu germà.

EL “FORASTER” MÉS PROPER

El segon i últim bloc de què va constar l’acte va ser la taula rodona, presidida per Masferrer,  la sornegueria del qual va treure suc a la desimboltura dels ponents.

El primer al qual el comunicador va donar veu va ser Antonio Conde, en representació de «Me’n vaig a casa». Aquest usuari va explicar cóm, gràcies com a les persones de suport del servei de «Vida Independent» va poder encarar el seu dia a dia vivint sol. Masferrer va saludar a la parella de l’Antonio.

Tot seguit, va ser el torn de Ricard Márquez, qui va parlar de la seva feina, aconseguida a través del servei d’integració laboral «Col·labora». Márquez va esmentar que la seva mare li prometia cada any que el deixaria anar sol a la feina després de Nadal.  El “foraster” va saludar la mare d’aquest usuari, que estava present entre el públic, a costa de la qual va fer l’acudit del fins després de Nadal.

El següent de la taula a intervenir va ser Noel Naranjo, qui va compartir amb els assistents a l’acte les seves aficions, que són dues: la cuina i les imitacions humorístiques.

A continuació, Cristina Peris va explicar cóm funciona el servei d’Oci. Durant la seva ponència, un cap d’any mal entès va donar peu a una broma de Quim Masferrer, ja que es pensava que es referia a un lloc i no a un moment.

Foto família Foraster

L’última component de la taula en prendre la paraula, va ser Laura Martínez, explicant que ha estudiat la carrera de Biblioteconomia i d’auxiliar de museus. L’anècdota va sorgir quan la Laura va comentar que el seu llibre preferit és La ladrona de libros, sobre el qual, Quim Masferrer, va tirar d’ironia.

Tot seguit, el comunicador va donar per acabada la Trobada de Famílies, tot pronunciant la seva famosa frase: “Sou molt bona gent”.

Per a posar la cirereta a la vetllada, el “foraster” va posar per a la foto de grup amb tots els assistent, com si fos un més de la família.

*Text original

2 Comments on “EL “FORASTER”, UN MÉS DE LA FAMÍLIA

  1. Un article molt detallat, que la persona que no va poguer anar, llegint-lo pot gaudir del acte, felicitats Jordi i a tot l’equip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *