Contra la discriminació i la sobreprotecció

Andy Trias presenta les seves memòries a Barcelona

Ignorant la síndrome de Down” és el títol del llibre de memòries d’Andy Trias, que va presentar el passat 16 de maig a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya amb la presència de Mònica Terribas i Antoni Bassas.

L’objectiu del llibre és normalitzar la situació de les persones que tenen discapacitat intel·lectual: “Vull contribuir a acabar amb la discriminació i també amb la sobreprotecció”, va dir Andy Trias durant la presentació.

El llibre aporta un gran exemple de vida perquè reflexiona sobre com la societat veu a les persones amb síndrome de Down. Malgrat que sovint no se’ns tracti amb respecte, Trias recomana lluitar pels nostres drets: “Les preguntes que jo em faig al meu llibre també les faig perquè us les feu vosaltres“.

FCSD Andy Trias presentacio llibre 16-05-18 (34)

Com qualsevol altre

Per sort, la societat ha evolucionat cap a millor, però molta gent encara ens veu com a persones sense capacitats. Per aquest motiu, Trias reivindica que les persones amb síndrome de Down tinguin idees, projectes i objectius de vida.

Del llibre de l’Andy podem aprendre que tots els que tenim la síndrome de Down podem fer una vida independent i fer les coses (treballar, gaudir de l’oci…) com qualsevol altre.

Però encara ens queden temes per aconseguir, com el dret a vot, ajudes per accedir a un habitatge o lluitar contra la discriminació. La idea de fons és que les persones amb discapacitat intel·lectual podem aportar molt a la vida.

Una absència destacada

La casa del llibre estava plena a vessar per escoltar Andy Trias, però entre la gentada faltava una persona que no s’ho hagués perdut per res del món: la seva mare, la Montserrat Trueta, que va morir el passat 4 de maig.

Les persones amb discapacitat li agrairem sempre de tot cor el que ha fet per nosaltres: estimar-nos, formar-nos i fer-nos millor.

Per acabar, volem dir que ens ha fet molta il·lusió que un amic nostre i company d’Èxit21 hagi publicat les seves memòries i reflexions i contribueixi a explicar com som a la societat.

*Text original

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *