SI NO HAGUÉS ESTAT PER ELLA

Aquest  article és un homenatge a Montserrat Trueta Llacuna, que malauradament ens  va deixar el passat 4 de maig.

Volia fer un article com aquest perquè tothom veiés les lluites que va voler compartir amb tothom.

Vull tenir un reconeixement a totes les tasques que va anar fent al llarg de la seva vida, tan en la faceta humana com laboral.

Si no hagués estat per ella i altres famílies no haguéssim tingut mai un espai per a nosaltres.

Amb aquest article desitjo que tothom conegui la part més humana de la meva mare i que no només es quedin amb el que representava en el món laboral.

Que la mare contribuís a crear la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) el 1984 em va donar fortalesa, seguretat i energia.

Com a mare jo sempre l’havia vist lluitadora i somrient. L’exili que va patir a causa de la guerra civil espanyola va fer que fos una persona més vulnerable.

Però tot el que ella lluitava ho va arribar a aconseguir. Per exemple, a les meves memòries parlo del programa de vida independent “Me’n vaig a casa” que va suposar un abans i un després a la Fundació.

Per mi, la seva mort va significar l’absència més dolorosa que jo he viscut. És per això que voldria deixa molt clar el que va significar la meva mare per mi. Si no hagués estat per ella, mai hagués pogut publicar les meves memòries.

Voldria que la tinguéssiu present i us imaginéssiu que us està veient tirar endavant la vostra vida i tot el que esteu fent:  Èxit21, l’Assemblea de Drets Humans, la vida independent, la inserció laboral…

Imagineu-vos-la contenta, orgullosa i lluint aquell somriure que ella sempre portava. Un somriure contagiós i etern, que des d’allà on ella estigui seguirà portant.

Si no hagués estat per ella, jo no hagués utilitzat els serveis de la FCSD com el servei mèdic, les sortides d’oci i el servei “Col·labora” de seguiment laboral.

Si no hagués estat per ella tampoc m’hauria pogut independitzar, ni casar-me.

Per mi, va ser més que una mare. Crec que representa la mare de tots els usuaris de la FCSD.

Mare, moltes gràcies per la vida que m’has donat, que és plena, feliç i alegre; i que sé compartir amb tothom.

14 Comments on “SI NO HAGUÉS ESTAT PER ELLA

 1. Andy és preciós!!!!
  Vas conseguir que tota la seva lluita valgués molt la pena! estava tant orgullosa de tú que no deixava de repetir-ho!! no nomes per tots els teus èxits personals que son molts, sobretot, sobretot per la teva gran humanitat!
  T’estimo!
  Mireia

 2. Estimat Andy, m imagino la tristeza que portas afina pero la mort de la teva mare.Em sap molt greu.. Però com tu bé dius ella esta allà dalt protegin té.Ella ha sigut una persona molt important a la familia i fora de la família.Amb la seva perseverància i valentia ha assolit tot l ho que s ha proposat fer…Jo personalment la admirava.Gracies a ella els Nadals eran entranyables,oi Andy? Estic molt orgullosa de ésser cusina teva i de tot lo que has assolit fins ara, guapo.Reb una forta abraçada de la teva cosina ANA

 3. Molt bonic tot el que dius Andy. La teva mare i el teu pare segur que se senten super orgullosos de tu. Una abraçada
  Mcarme

 4. Encara que passin els anys… l’article, amb tot el que dius i el titol segueixen sent vigents i sempre ho seran. Tambe et vull agrair Andy que gracies a tu, tota la familia ha après les lliçons que ens han ajudat a ser millor persones! Portem la lluita que va encetar la nostra mare i que tu has continuat amb el teu exemple a dins nostre i el nostre cor es mes gran!

  Amb molta admiracio i estimacio!
  Katy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *