Castalloween

Aquesta és una nit de celebració i tradició. Alguns celebren Halloween i altres la Castanyada.

Per mi Halloween és una celebració de la por. Tal com indica el seu nom, Halloween originàriament ve de All Hallows eve que es tradueix com a vigília de tots Sants i que se sol celebrar a la nit. També es celebra la nit de les bruixes a la vigília dels difunts. Aquesta però és una celebració moderna.

L’origen de Halloween és celta. Els celtes li deien a aquesta celebració el Samhain, en la que celebraven el final de la collita.

Halloween es celebra internacionalment la nit del 31 d’octubre i se celebra fent la cremada de les fogueres i la lectura d’històries de por i el visionat de pel·lícules de terror. En els països anglosaxons s’acostuma a sortir per la nit amb els nens petits a demanar dolços. I els adults solen acudir a festes nocturnes.

A casa nostra, la Castanyada

Ben entrada la tardor se celebra a casa nostre la tradició de la Castanyada. Concretament es fa la nit del 31 d’octubre i es mengen moniatos i castanyes. L’endemà, que és el dia de Tots Sants, es va al cementiri a fer l’ofrena de flors a les persones que ja no hi son i que els esperits sempre estigui tant en el nostre cor com en el nostre cos.

Per mi la Castanyada és aquella àvia cuinera que cuinava moniatos i castanyes. És a dir, la castanyera.  És una tradició catalana que ens convida a menjar castanyes, moniatos i panellets.

Ja celebrin Halloween o la Castanyada, que tothom s’ho passi molt bé en aquesta nit de les ànimes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *