Desembre: drets humans a l’IMPD

He fet dos reunions a l’IMPD el dia 23 de octubre i el dia 30 de octubre, les dues relacionades amb Drets Humans.

Banderoles per conscienciar

La primera reunió va ser per la meva campanya de conscienciació sobre la convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat.

Vam anar només l’Edgar Prat, el meu assessor personal, i jo. Ens vam reunir amb dues tècniques de l’IMPD. Ens van ensenyar la proposta de banderoles que han dissenyat per penjar en alguns carrers de Barcelona.

La proposta és meva, s’ha tirat endavant gràcies a mi i als treballadors de l’ IMPD i en col·laboració amb OND (Oficina No Discriminació), que ens fan els dissenys dels cartells.

La meva proposta eren 5 banderoles, amb aquests missatges:

  1. #IgualsenDrets i Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat
  2. Tinc dret a treballar i a cobrar un sou digne
  3. Tinc dret a una educació inclusiva
  4. Tinc dret a viure on vulgui i amb qui vulgui
  5. Tinc dret a votar i a ser a la candidatura d’unes eleccions

(Cada cop que es pengin, es repetirà la 1, junt amb una de les altres)

Però ens van dir que només podien ser 4 dissenys. Vam decidir treure la del vot, perquè ara el dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual s’ha aprovat al Congrés dels Diputats.

Els cartells es penjaran a partir de desembre, durant 15 dies, aprofitant el dia internacional de la discapacitat, que és el dia 3 de desembre, i el dia dels drets humans, que es 10 de desembre.

Els vaig fer canviar un cartell que deia tenir dret a tenir una feina i escollir-la lliurement. En comptes vam posar tenir dret a tenir una feina i un sou digne.

Estem a l’espera que ens enviïn un e-mail confirmant quan es penjaran exactament.

Aposta per la mediació

La segona reunió, el passat 30 d’octubre, vam anar a l’IMPD i va venir un senyor, que es deia Carles Dalmau, per parlar-nos de diferents opcions per donar ús al nostre despatx de Representants a l’IMPD. Ens va projectar un pdf i ens va fer una explicació i ens va parlar de la mediació.

Aquest senyor ha estat en el món de l’advocacia des del 1997. Ha fet un màster en Counceler el 2002, un màster en Mediació el 2004 i ha estat Síndic de Greuges de Sant Boi i president del ForumSD de Síndic de greuges de Catalunya del 2004 al 2017.

Jo vaig preguntar si mediació és el mateix que conscienciació. Em va dir que no. La mediació és un procediment destinat a facilitar la comunicació entre les persones. Vaig dir que amb l’Assemblea de Drets fem conscienciació.

A mi em va agradar la idea de la mediació. José Miguel Esteban, Vocal per la discapacitat física, va dir que no, perquè  creu que només serviria per perdre drets que ja tenim i que no son negociables.

Em va semblar interessant el que va dir el senyor Carles Dalmau i li vaig proposar de venir a l’Assemblea a visitar-nos.

Vam estar discutint, però finalment no vam arribar a un consens sobre si volem o no fer mediació i sobre quin ús volem donar a l’oficina. Quedarà pendent treballar-hi…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *