EL MEU DRET A VOTAR

M’encantaria votar. Però no ho faig. I no perquè no vulgui, sinó perquè se’m nega el dret a vot, i això em fa mal.

He fet tot el possible per poder votar. Vaig anar a veure el jutge i em va fer un examen i unes preguntes. Estaven meus pares, que són els meus tutors legals, a la Ciutat de la Justícia. A la meva mare no la deixaven parlar, només parlava jo. També hi era l’advocat de la família, que tampoc podia parlar. El meu pare estava fora del judici perquè té un caràcter fort.

Després que contestés, el jutge em va negar el dret a vot. Va arribar a dir que abans votarien els gossos, i això em va posar trist.

Un altre dia van anar a la Ciutat de la Justícia el meu germà Rodrigo, els meus pares, Màrius Peralta, advocat de la Fundació Catalana Síndrome de Down, i Beatriz Garvía, psicòloga de la mateixa Fundació. Ells van ensenyar la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat. Concretament, l’article 29 titulat “Participació en la política i en la vida pública”.

Aquest article diu que les persones amb discapacitat tenen dret a participar en la política i en la vida pública. Els països que han subscrit la Convenció han de garantir aquest dret. Per això, els països es comprometen a que les persones amb discapacitat puguin elegir el seu govern i puguin ser elegides com les altres persones. També han de poder participar en partits polítics i en altres associacions.

El meu no és un cas aïllat. Per exemple, tinc dos amigues que els passa el mateix.

Tots podem votar

Afortunadament, el passat mes d’octubre el Congrés dels Diputats va reconèixer el dret a vot de 100.000 persones en situació de discapacitat, entre elles jo. Per a això, es modificarà la llei electoral perquè puguem votar.

Estic esperant que m’arribi la carta de reconeixement del meu dret a vot. Llavors podré votar, em sentiré bé i em recordaré del jutge i dels gossos.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *