Julen, les dificultats del rescat

Diumenge passat dia 13, al poble de Totalan (Màlaga) durant un dinar de la família de José Roselló i Victoria García els va caure el món a sobre quan el petit Julen de 2 anys queia precipitadament per un pou de la finca d’uns cent metres de profunditat. Els fets es produïen a les 14:00 hores del mateix dia. A partir d’aquest fatídic moment, tot han estat complicacions per rescatar Julen.

Tot el poble de Totalan i les brigades de rescat s’han bolcat amb la família i estan movent cel i terra per trobar el petit Julen. Però cada dia que passa és una nova odissea.

Rescat en temps real

Tots els mitjans de comunicació s’estan fent ressò de la notícia des del minut un, i estan retransmetent en directe el desenvolupament del rescat i totes les dificultats amb les que s’estan trobant.

En primer lloc, es va haver de perforar un túnel vertical paral·lel per poder accedir a la cavitat on se suposa que es troba Julen. Tot i que es disposin dels millors especialistes del país (s’ha desplaçat un grup de vuit homes de la brigada de Salvament de Miners d’Hunosa, Astúries) s’avança molt lentament.

Per exemple, els miners hauran de treballar de genolls o tombats durant 40 minuts i en torns de dos en dos.

A hores d’ara, els miners s’han retirat per avui davant la impossibilitat de cavar la galeria final horitzontal de quatre metres per comunicar amb la cavitat del pou.

Per entendre la dificultat del rescat cal precisar que el túnel vertical paral·lel mesura aproximadament el mateix que La Giralda de Sevilla.

Multitud de suports

Al marge dels suports expressats pels polítics, el món de la música també s’ha solidaritzat amb el petit Julen. Artistes de la talla com Alejandro Sanz, Malú i Pablo Alboran han enviat emotius missatges a través de les xarxes socials per al petit, igual que Antonio Banderas, entre d’altres actors.

Jo també m’uneixo a ells, i apel·lant al mateix missatge que volen transmetre els pares del petit, els dono el meu suport com a redactor d’Èxit 21.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *