UNA OBRA PER PENSAR

L’altre dia vaig anar al Teatre Grec de Barcelona a veure “Jerusalem”. L’obra anava d’un senyor que preferia viure al bosc, a les afores i lluny de la gent de la ciutat, només amb la companyia dels seus fills i filles.

El protagonista vivia en el seu propi mon màgic, ple d’energia, sense pagar impostos; alhora que els seus fills feien grans festes al pati de casa. Aquest senyor, representat per Pere Arquillué, feia la seva vida fins que un dia un àngel que li cantava cançons en grec, Elena Tarrats, li va oferir una ajuda que tampoc va voler. Finalment l’home es queda sol, sense cap ajuda.

L’obra s’inspira en un himne compost per Hubert Parry, i el primer cop que es va representar  va ser a Londres l’any 2009. Encara que Josep Maria Pou va ser qui la va descobrir, el director de la versió catalana és Julio Manrique.

Jerusalem és va poder veure al Grec tres dies seguits, però properament tornarà al teatre Romea de Barcelona, del 14 de novembre fins al 6 de gener de l’any 2020.

Actors televisius

El personatge principal de l’obra, Pere Arquillué, ha sortit a la sèrie de la Riera de TVC. Elena Tarrats, a Ventdelplà; Adrian Grosser, a Merlí; i la Clara de Ramon, a Kubala, Moreno y Manchón.

Tota aquesta colla d’artistes tenen un gran currículum i de ben segur trobaran més coses de teatre o televisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *