Activisme a les festes

Discurs al pregó de les festes de Montcada i a la Diada de Catalunya

Aquest setembre he fet dos discursos a la ciutat que vaig néixer, Montcada. Un al pregó de la festa major del barri de Montcada-Santa Maria, també anomenat Terra nostra; i l’altra, a la Diada Nacional de Catalunya.

El pregó va ser el dia 6 de setembre al vespre. Em va convidar Laura Campos Ferrer, l’alcaldessa de Montcada. Primer  va parlar l’alcaldessa i després em va convocar a pujar a parlar a mi. Em va introduir dient que sóc representant del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, vocal del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta i montcadenca.

Quan vaig parlar hi havia molt de xivarri, perquè érem al carrer i hi havia molta gent, però vaig fer el meu discurs igualment.

Vaig explicar la meva trajectòria, el meu programa de l’IMPD i el viatge a l’ONU que he fet recentment. També vaig donar la benvinguda a la festa major d’aquest barri.

Després em vaig quedar una estona a la festa. Vaig sopar allà. Hi havia actuacions de ball i vaig veure com ballaven els altres, però jo no vaig ballar. Va ser una experiència divertida.

Per un futur millor

El segon discurs va ser en motiu de la Diada de Catalunya, l’11 de setembre, al matí. Degut al mal temps ens va tocar fer-ho a dins d’un pavelló. Em va tornar a convidar l’alcaldessa. Hi havia regidors i polítics i bastanta gent, però no tanta com el dia del pregó.

Vaig fer un discurs diferent, però semblant  al del pregó. Vaig acabar el discurs amb aquesta reivindicació: “Espero que els drets humans i la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat es compleixin a Catalunya i arreu del món”.

També vaig demanar que Catalunya estigui unida i tinguem un futur millor per tots. A l’acabar el discurs em van aplaudir i em van fer una sessió de fotos. També hi ha un vídeo publicat al diari La Veu de Montcada amb part de la meva intervenció.

Aquell mateix dia es va celebrar l’enterrament del senyor Cesar Arrizabalaga, exalcalde de Montcada, que va morir el 9 de setembre.

Per acabar vull agrair a tot l’Ajuntament de Montcada i en especial a l’alcaldessa que m’hagin donat aquesta oportunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *