LA TANCA DELS SOMNIS TRENCATS

Un dels temes que més m’ha impactat últimament és la situació de les persones migrants a la frontera sud espanyola, més concretament a la tanca de Melilla.

Ceuta i Melilla són dues ciutats espanyoles que estan al nord d’Àfrica i fan frontera amb el Marroc. La seva situació és estratègica perquè són l’únic punt d’entrada per terra a Europa des del continent africà.

La ciutat de Melilla té 85.000 habitants i està envoltada per una tanca de 12 km de llarg i 6 metres d’alt que fa de frontera. Aquesta tanca és l’últim obstacle que tenen milers de persones per arribar a Espanya.

Molts la volen creuar de manera il·legal: saltant la tanca, amagats en un cotxe sota els seients, sota els motors dels camions o fins i tot nedant. Molts d’ells s’ofeguen.

Quan intenten saltar la tanca, la policia ho impedeix elevant-se amb una grua i els empenyen perquè no puguin passar la frontera. Es veuen imatges molt violentes. Les persones migrants es claven el filferro de fulles de la tanca, cauen des de grans altures, la policia els arrossega i els empeny.

La policia d’Espanya i el Marroc patrulla la frontera per evitar que les persones migrants puguin creuar la frontera. La policia és molt violenta: donen puntades de peu, empentes, etc.

No m’agrada el que s’està vivint a la frontera. M’agradaria que aquestes persones poguessin venir a Espanya a treballar i ajudar els espanyols a tirar endavant, que darrere de la tanca trobin el somni de la seva vida.

*Article original en castellà

One Comment on “LA TANCA DELS SOMNIS TRENCATS

  1. Hola es un articulo escrito por un niño que tiene una minusvalia y veo que a pesar de sus limites de intelualidad tiene un corazon tan grande y alto como como esa valla dios te bendiga y te ilumine suerte sigue adelante

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *