Ser murcià és d’un altre planeta

Us vull parlar d’un lloc especial per a mi, en el qual he viscut deu anys. Es tracta de Múrcia, un territori natural únic.

La Regió de Múrcia és una comunitat autònoma espanyola situada al sud-est de la península. Limita amb Almeria i Alacant a la costa mediterrània, i amb Albacete i Granada a l’interior. Múrcia és una de les set comunitats autònomes monoprovincials que hi ha a Espanya.

Una cosa que vaig aprendre mentre vivia a Múrcia és que té la llacuna natural més gran d’Espanya, que es coneix com l’albufera del Mar Menor. Us la recomano. És més, si us agrada el piragüisme, podeu practicar-lo en les seves aigües.

Geografia natural i humana

També és una regió coneguda pels seus rius. Recordo estudiar el riu Segura, que és el principal al costat dels rius Alhárabe, Mula, Argos, Quípar i Guadalentín; que són secundaris. Mai vaig arribar a veure’ls tots, però m’agradaria passejar a prop seu perquè els rius em transmeten molta pau.

Múrcia compta amb 45 municipis, sent la regió que menys té, encara que la majoria d’ells compten amb molta extensió de terreny. Per això, l’agricultura i la ramaderia són els motors econòmics de la regió, perquè hi ha molt espai per plantar i disposar als animals.

El que em va agradar més de viure a Múrcia va ser la seva gent. És molt bona i tranquil·la. Els de Múrcia són únics, per això dic que ser murcià és ser d’un altre planeta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *