Canvi de cicle al Barça

Tot nou cicle té un principi i un final. Era un secret a veus que Ernesto Valverde abans o després sortiria de Can Barça. Entre altres qüestions, ja no donava més de si.

Per part de club tampoc van ser les formes, anant a la desesperada a treure-se’l de sobre després del desastre de la Supercopa d’Espanya. Es va especular que aquesta decisió era una estratègia electoral.

La directiva no va trigar a iniciar la recerca d’un substitut que agafés les regnes de l’equip blaugrana el més aviat possible.

Molts van ser els noms que van sonar, des Xavi Hernández passant per Ronald Koeman i fins i tot Mauricio Pochettino. Després de diversos intents van donar amb Quique Setién, fidel defensor de l’estil de Cruyff i Guardiola. Era d’esperar que amb aquests referents el club es quedaria amb el tècnic càntabre.

Un expert de les banquetes

Un dels principals requisits que la directiva del Barça exigia era que l’entrenador que vingués tingués una dilatada experiència. I Quique Setién la té.

El Betis va ser l’últim equip que va entrenar. Va iniciar la seva àmplia trajectòria al Racing de Santander, passant pel Polideportivo Ejido, Logroñés i Las Palmas, entre d’altres clubs. Fins i tot va ser seleccionador de Guinea Equatorial durant un partit.

Els 487 partits que porta com a entrenador els ha passat a les categories de Segona B, Segona A i Primera divisió. Cal esmentar que les úniques competicions que ha disputat al marge de la lliga són la Copa de Rei i l’Europa League. Veurem com es desenvolupa a la Champions.

Setién, tècnic de present i futur

Porta poc menys d’una setmana i Setién ja està demostrant tot el que sap. Salta la vista que la seva aposta serà la d’esprémer tota la qualitat del planter.

De moment, la seva arribada i el seu estil propi ja generen expectació en l’afició barcelonista. És cert que encara no ha guanyat res però ara mateix és el tècnic de present i amb un futur per davant prometedor.

No sabrem si aconseguirà guanyar la Champions o fins i tot la seva primera lliga, però la veritat és que s’està gestant un nou canvi de cicle al Barça. I, a Setién, ganes i il·lusió per fer alguna cosa gran no li falten.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *