De carnaval per Sitges amb amics

En l’activitat d’aquesta setmana el grup d’amics de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) ens hem llançat a l’aventura. De bon matí ens vam citar a Sants amb les nostres disfresses per viure de prop un dels carnavals més populars: el de Sitges.

Ens vam ajuntar amb un altre grup d’amics de la FCSD. Vam passar el dia al municipi del Garraf. Quan vam arribar vam veure l’ambient festiu de la seva gent amb els seus vestits.

En els seus carrers es podia presenciar un bon treball decoratiu i molt de color. Vam fer fotos de tot el que vèiem per no perdre detall.

Una “cursa” molt absurda

Una de les tradicions de Sitges en aquestes dates és la de baixar els seus carrers amb unes espècies de llits sobre rodes, o bé com ells l’anomenen “cursa de llits”. Sota el meu punt de vista és com una nova versió dels autos bojos.

La festa gran va ser la nit de diumenge. La de dimarts és l’última i també és molt popular. Sens dubte no té res a envejar a altres tantes festes de disfresses reconegudes universalment.

Una festa universal

És sabut que el Carnaval és una festa “camaleònica” universal. A més del de Sitges, altres ciutats celebren els seus carnestoltes en gran. Segurament, la mare de tots ells sigui Rio de Janeiro, sense oblidar el ball de màscares de Venècia. També cal esmentar les “chirigota”s de Cadis o les de Canàries on trien les seves “reinonas”.

El carnaval és molt celebrat allà a on vagis. Posats a triar, em quedo amb el de Sitges. Aquesta ha estat la segona vegada que em deixo portar pel seu ambient festiu. Però la qüestió és que no hi ha millor manera per gaudir el Carnaval que anant amb els amics. Entre altres coses perquè no hi ha millor companyia per a un esdeveniment d’oci i gaudi que estar amb ells.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *