La flama de la llengua catalana arriba a Montserrat

Aquest diumenge s’ha celebrat a Montserrat la renovació de la flama de la llengua catalana després de passar per Prada de Conflent, a França; Castelló i ja per finalitzar el seu recorregut, per Montserrat.

La flama va arribar de mans del Centre Excursionista Els Blaus de Sarrià fins a les mans del Pare Abat del Monestir de Montserrat.

A continuació es va celebrar una missa on es va parlar de la ciutat de Granollers com a nova encarregada de fer arribar la flama a Montserrat.

Un cop acabada la missa, es van fer diversos parlaments. Va parlar el president dels Blaus, Albert Arbós; el regidor del districte, Albert Batlle; i el president de Federació d’Entitats de Muntanya, Jordi Merino.

Un cop acabats els actes es va celebrar un dinar de germanor al mirador de Montserrat i la renovada flama ja es pot veure tot l’any a Montserrat.

Aquest acte es celebra amb l’objectiu de mantenir viva la llengua catalana. L’any 1968 l’excursionisme català es va sumar a les celebracions a favor del català coincidint amb el centenari del naixement de Pompeu Fabra.

Pròximes sortides

Un cop acabat els actes de la flama, l’entitat continuarà organitzant actes per celebrar el seu centenari com la 55a Festa de la Cançó de Muntanya, l’Aplec de Sardanes de l’abril, les Havaneres de l’onze de juliol, la Flama del Canigó del vint-i-tres de juny, i moltes altres activitats més que es poden consultar a la pàgina web dels blaus de Sarrià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *