8M, les dones a poder

Des dels inicis dels temps la dona sempre ha tingut i segueix tenint un paper important en la nostra història, així com en la societat actual.

Han estat molts anys sotmeses als capricis dels homes amb l’única ocupació de tirar endavant la llar i la família mentre l’home treballava tot el dia per portar diners a casa; cosa que per a ells ja n’hi havia prou.

Molt ha canviat des de llavors i bé és cert el que diu el refranyer: “darrere de tot gran home sempre hi ha una gran dona”. Una veritat com un temple.

Ara són elles, les dones actuals, les que li han donat la volta a la truita i s’han alliberat de la custòdia de l’home. Les dones no necessiten els homes per fer la seva vida. No obstant això, han de lluitar per fer prevaler els seus drets.

Modernes i independents

La dona de segle XXI està sent tot un exemple a seguir: moderna i independent, que no es “casa” amb ningú per viure la seva vida.

En la societat actual tant homes com dones ja treballen fora de casa i encara tenen temps per mantenir la llar i la família com poden.

Salta a la vista que ara més que mai les dones són més reivindicatives i estan disposades a tot per ocupar el lloc que es mereixen, i acabar amb qualsevol tipus de masclisme.

Perquè si d’alguna cosa se’ls caracteritzen generació rere generació és que són supervivents de la vida, com ho van ser en el seu dia les nostres àvies i ara les nostres mares o fins i tot ho estan sent ara les nostres germanes.

Perquè el 8 de març no és només un dia més del calendari, és també tota una reivindicació per tot allò que és seu i exigeixen amb tot els seus dret.

També prenen els carrers i com a bones guerreres alcen la veu a l’uníson per reivindicar la igualtat.

L’empoderament de la dona no és fruit d’un sol dia, s’ho han treballat amb tenacitat durant molts anys. Per això, el 8 de març hauria de ser tots dies.

2 Comments on “8M, les dones a poder

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *