Comença la cursa per la reelecció

Les eleccions a l’IMPD seran el 2 de juliol i hauran novetats importants, com avançar l’edat de votació als 16 anys i l’obligació d’estar en situació de discapacitat per se vocal

El passat dia 24 de febrer a les 16h vaig tenir una reunió Extraordinària  del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), a la Sala de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat la primera reunió de l’any 2020. Hi havia un únic punt del ordre del dia: les eleccions al Consell Rector de l’IMPD, que seran el pròxim el 2 de juliol.

Vam aprovar el reglament de les eleccions de l’IMPD. Vaig votar a favor del reglament. Ara tenim 20 dies per fer al·legacions.

La principal novetat en el reglament és que en aquestes eleccions no podrà presentar-se com a vocal un pare, una mare o un tutor legal, hauran de ser tot persones en situació de discapacitat, com jo, que vaig ser la primera en situació de discapacitat intel·lectual en ser vocal.

Un altre canvi en la llei és que es podrà votar a partir dels 16 anys i també podran votar tutors i representants legals.

L’únic requisit per poder votar és censar-se al cens de l’IMPD. Cal anar-hi presencialment. Un cop estàs censat podràs votar físicament el dia 2 e juliol i també online, durant més temps.

Objectius aconseguits

Vull tornar a presentar-me. Durant aquests 4 anys hem obert la porta a que el Consell Rector hi formi part una persona en situació de discapacitat intel·lectual.

També hem ajudat a l’IMPD a ser accessible cognitivament: he reivindicat la figura de l’assistent personal; ens donen la documentació abans i en lectura fàcil sempre que és possible, ens avisen amb temps de les reunions i dels odres del dia i el que caldrà votar, perquè ho treballi amb la persona que m’acompanya.  També paren les reunions per preguntar si ho entenc tot i em reuneixo amb el gerent si tinc algun dubte.

Durant el meu mandat s’ha aconseguit el dret a vot. És a dir, ja podem votar totes les persones en situació de discapacitat intel·lectual. Vaig assistir al plenari municipal de l’Ajuntament de Barcelona quan es va aprovar el dret de vot el dia 23 de novembre de 2018.  També vaig participar en una jornada de treball per l’accessibilitat del dret de vot.

He portat a terme una campanya de conscienciació de drets amb banderoles per la ciutat de Barcelona i participat en la jornada de treball sobre el codi d’accessibilitat de Catalunya.

He pactat amb l’IMPD entrevistar tots els vocals per Èxit21 (cosa que encara estem fent).

He reivindicat la renda mínima i que a les persones en situació de discapacitat intel·lectual no se’ns posi en llistes de pisos adaptats, sinó pisos més barats.

He proposat fer un estudi d’accessibilitat intel·lectual a l’IMPD; reivindicat llibre d’estil d’Èxit21. També  s’han modificat els estatuts de l’IMPD segons els criteris  de la Convenció sobre els Drets de les persona amb discapacitat  i l’Agenda 2030 de l’ONU.

També he col·laborat amb altres vocals, com Carme Riu i Bertrand de Five (discapacitat física), que m’han invitat a actes de les seves entitats.

Per últim, vull desitjar molta sort a tots els altres vocals de cara a les properes eleccions.

One Comment on “Comença la cursa per la reelecció

  1. Estimada Montserrat,
    Des fa mesos que segueixo en el seu blog, sobretot sobre els temes relacionats amb l’IMPD. Com que estic cercant informació de com funciona el Consell Rector i que pot aportar per les persones amb diversitat funcional de la ciutat.
    T’agraeixo que informes les vostres accions dins del Consell perquè fa temps vaig demanar informació a l’IMPD i fins avui encara no he rebut cap informació, només demana que contacti amb la secretària dels serveis jurídics cosa que ho vaig fer a principis de febrer.
    Ànims i segueix amb les teves tasques per millorar el teu col·lectiu que cada dia aportes un granet i en mica en mica fas passos importants.
    Moltes gràcies, Montserrat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *