Coronavirus, tu el pots frenar

Des del passat 31 de desembre de 2019 ja van començar a produir-se els primers 27 casos de pneumònia d’origen desconegut, set d’ells greus.

Les persones afectades tenien aparentment vinculació amb el mercat de la ciutat de Wuhan (Xina), però no seria fins al 7 de gener quan va ser identificada la causa de la malaltia.

A finals de gener van començar amb les investigacions prèvies (després de produir-se el primer cas a Espanya) confirmant així que aquest contagi es pot produir de persona a persona.

Els precedents del COVID-19

Arribats a aquest punt cal recordar altres casos com els que es van produir a Espanya l’abril de l’any 2009, com la “Grip A” també coneguda com la “grip aviària” i que va durar fins a agost de l’any 2010.

Llavors ja començàvem a posar-nos en alerta, ja que es va convertir en una pandèmia que també va provocar estralls entre els espanyols.

Un temps després, a l’octubre de 2014, vam tenir des d’Àfrica occidental el brot de l’Ébola que, a diferència de l’anterior, va aparèixer en diverses formes i en casos puntuals.

En estat d’alerta

Amb aquests antecedents no era d’estranyar que amb l’arribada del Coronavirus la situació actual ens ha portat a posar-nos en alerta màxima, ja que qualsevol precaució és poca.

L’estat d’alerta és tal que sembla que vivim en una ciutat fantasma. Trepitjar els carrers s’ha convertit en sancionable fins amb penes de tres mesos a un any de presó. Fins i tot els Mossos d’Esquadra han de controlar les cues de les grans superfícies.

La situació està arribant a nivells desorbitats. Tots ens hem hagut d’adaptar a aquesta nova situació, fins i tot els programes habituals de la televisió estan a la vora de la suspensió.

Tots coincideixen que la millor manera per evitar que el virus es segueixi expandint és aïllar-nos a casa i tirar enginy per fer que les hores (i les setmanes) siguin més suportables.

Jo ja ho estic fent per evitar el contagi de l’esmentat Coronavirus. Tu també el pots frenar: queda’t a casa.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *