Un gran dia amb molt Down

En el nostre calendari solem tenir un dia molt marcat, a més del nostre aniversari o altres cites com el dia de la dona treballadora (8 de març), el dia de el pare (19 de el mateix mes) o el dia de la mare (1 de maig ).

Per a les persones que tenim la síndrome de Down (SD) hi ha un dia determinat que la major part de nosaltres celebrem amb entusiasme. Aquest dia és el 21 de març.

Per a nosaltres, és molt més que un simple dia. És la nostra manera de dir-li a la societat que també tenim el nostre lloc dins d’ella.

També som “Campions”

En el dia Mundial de la Síndrome de Down em permetran que faci menció al títol d’una pel·lícula que per a molts de nosaltres és més que això, és una altra manera de reivindicació i una altra prova més que podem arribar molt alt.

Aquesta pel·lícula és “Campions” en la qual un grup de persones amb diferents situacions de discapacitats donen tota una demostració que en l’esport de competició guanyar no ho és tot.

El que ens volen dir amb això és que el treball en equip, la companyonia, però sobretot les ganes de passar una estona entre amics està per sobre de tota la resta.

Una demostració que aquesta pel·lícula és tot un exemple i al seu torn una clara inspiració per a tota aquella persona amb SD o sense, perquè tots podem ser un campió en la “competició” de la vida.

Així doncs aquest 21 de març, tot i el confinament, ha estat un dia gran per a tots els que tenim la SD; però sobretot serà recordat com un gran dia amb molt Down.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *