Radomir Antic, sempre etern

El món de futbol plora la pèrdua de tot un mite de les banquetes com ho va ser Radomir Antic. La notícia del seu traspàs es va fer pública dilluns passat, de manera que la consternació de molts no trigaria a produir-se.

La malaltia de la pancreatitis li va acabar de guanyar la partida després d’haver estat lluitant durant molt de temps contra ella, i se’ns va anar a l’edat dels 71 anys.

Sens dubte que la seva perduda ha deixat una empremta inesborrable en l’esport del futbol, ​​per a molts una llegenda viva de les banquetes.

Els inicis d’un gran

En els primers banquetes on Antic començaria la seva marxa va ser en el Partizan de Belgrad, club en el qual també s’havia iniciat com a jugador. A la temporades 2008/10 arribo a ser seleccionador de Sèrbia.

El seu extens currículum també compten altres clubs a on va exercir com a futbolista com el Sloboda Uzice, Fenerbahçe i Luton Town.

Història a la Lliga

On si deixo el seu segell personal va ser en els grans equips de la nostra lliga, passant pel Reial Saragossa, on va estar 3 temporades (1988-1991); al Reial Madrid a la 91/92 i acabant en el Real Oviedo.

La seva etapa més reeixida va ser quan va arribar a l’Atlètic de Madrid on va estar tres anys seguits 1995-1998, portant a l’equip madrileny a la glòria aconseguint el “doblet” (lliga i Copa). Posteriorment va tornar a la temporada 1999 / 2.000 i al Oviedo només va estar una temporada.

Al gener de 2003 va arribar a dirigir un Barça que naufragava en la classificació, concretament en la posició número 15; i els va arribar a situar en competicions europees.

En els seus últims dies ja allunyat dels terrenys de joc exercia de comentarista a la Cadena Ser amb Pepe Domingo Castaño i Paco González.

Fins sempre Antic

Sense cap dubte aquesta pèrdua ha deixat òrfena a bona part del nostre futbol. El tècnic serbi ha deixat un llegat únic.

Un estil propi que només està a l’altura dels grans com en el seu temps ho va ser Cruyff i després Caparrós, Quique Sánchez Flores i altres il·lustres, que poden servir d’exemple a molts altres que estan començant.

*Text original en castellà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *