Objectiu: la defensa dels nostres drets

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) té l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) que reivindica els drets de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. El meu càrrec en aquest òrgan és el de secretària i vocal suplent de Montserrat Vilarrasa a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).
L’Assemblea està formada per 17 persones en situació de discapacitat intel·lectual. Som un gran equip. Som capaços de tot. Reivindiquem els drets a partir de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides.

Busquem informació, debatem, fem vídeos i conferències de conscienciació per a la societat en general. Ens hem adaptats a la Covid-19 i realitzem les conferències de manera virtual a través de la plataforma ZOOM. L’última que hem fet ha estat en el marc de les Jornades Internacionals Barcelona Down sobre la millora de la salut mental que va organitzar la FCSD els dies 21 i 22 d’octubre.

De l’Assemblea han nascut projectes molt importants, com la candidatura de Montserrat Vilarrasa al Consell Rector de l’IMPD (Vilarrasa ha estat la primera persona en situació de discapacitat intel·lectual que ha sigut escollida vocal) o el llibre “Ignorant la SD” d’Andy Trias, membre de l’Assemblea.

Drets irrenunciables
Tenim clar quins són els nostres drets. Per exemple, el dret a viure independent amb qui vulguem, a treballar en una empresa ordinària, anar l’escola inclusiva, a votar, a tenir oci a la comunitat, etc.

Expliquem a les famílies que no ens han de protegir tant. És important que ens donin confiança i superin les seves pors.

L’Assemblea està a disposició de qui la necessiti. Podem donar la nostra opinió sobre qualsevol tema. Parlem dels temes i els comentem fins arribar a consens. Recentment, hem participat en l’elaboració de el Pla Estratègic de Down Catalunya amb la seva directora Úrsula Reales.

Últimament estem molt pendents de l’evolució de virus. Seguim totes les normes de seguretat i prevenció: mascareta, distància de dos metres, gel hidroalcohòlic, etc. A causa de la Covid-19 hem hagut de renunciar a moltes coses com els viatges i les relacions socials.

Estem atents als nostres drets en temps de la Covid-19. La pandèmia no és excusa per treure’ns els nostres drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *