El Titànic blaugrana, tocat i enfonsat

En els darrers mesos hem viscut la caiguda de l’imperi Bartomeuista al F.C. Barcelona. El club anava cap al desastre per la difícil situació econòmica que està vivint i que s’ha vist agreujada per la crisi sanitària que ha donat lloc a retallades en sous i en fitxatges. Per exemple, Memphis Depay estava a punt de tancar el seu fitxatge, però la LFP (Lliga de Futbol Professional) va decidir que no es podia portar a terme perquè suposava extralimitar-se en el Fair Play econòmic de la UEFA.

A més Can Barça s’ha vist involucrat en diversos escàndols que s’han fet públics com l’espionatge entre directius o els casos de corrupció. A part, afegim el fracàs de la passada Champions. Tots aquests elements junts han provocat la dimissió de diversos membres de la junta directiva com Emili Rosaud o Jordi Vilajuana, o la destitució d’Eric Abidal i Quique Setien, secretari tècnic i entrenador, respectivament.

Culebrot Messi
Aquesta crisi ha detonat la relació de Messi amb el club. Actualment té el contracte renovat fins al 21 de juny de 2021, fet pel qual no va poder marxar del club el passat Agost com ell volia i així ho comunicava a la directiva. L’acord al qual s’ha arribat és que, si vol deixar el club, Messi ha de començar a gestionar el seu fitxatge en un altre equip a partir del proper gener.

Aquest ha estat un procés llarg que ha tensat encara més la relació de Messi amb el club atès que Bartomeu per tal que el jugador allargués la seva estada al Barça, va caure en un joc brut on les seves estratègies que pressionaven a Messi a quedar-se en contra de la seva voluntat. L’acord va estar pactat entre el club i el pare del jugador, havien decidit per ell.

La moció de censura tomba Bartomeu
Arran de la crisi i de la possible sortida de Messi del club, Jordi Ferrer i el seu equip van impulsar una moció de censura contra Bartomeu i tota la seva junta directiva. S’esperava la dimissió d’aquests i en cas contrari es faria un referèndum.

Aquest nou capítol gairebé els fa arribar als jutjats perquè Bartomeu s’agafava a la cadira. L’expresident va arribar a sol·licitar l’ajornament del referèndum, fet que va provocar la resposta on el Procicat informava de la seva oposició a endarrerir-ho. L’enfrontament de Bartomeu amb la Generalitat va esdevenir amb la dimissió d’aquest i de tota la seva junta directiva.

Finalment, Carles Tusquets assumeix la presidència de la Junta gestora i comença amb les tasques pròpies del càrrec com pactar els salaris dels jugadors o elaborar el calendari electoral del club.

Quant a la presidència del club, el pròxim 23 de desembre s’obre el termini que finalitzarà l’11 de gener de 2021 perquè els socis signin el procés que farà que alguns precandidats passin a la candidatura de la presidència. La llista de precandidats compta amb 9 noms, entre els quals es trobaria Joan Laporta.

Esperem que amb el 2021, arribi una nova etapa pel club millor gestionada, més honesta, més transparent i amb més alegries per l’afició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *