LA CONFERÈNCIA QUE FALTAVA PER NO IGNORAR

El passat 28 d’abril va tenir lloc la conferència ajornada Talents per via telemàtica. Talents és un projecte d’emprenedoria impulsat pel Servei de Promoció de Persones i Acció Ciutadana, de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). L’objectiu és el de donar visibilitat als talents dels usuaris de l’entitat en disciplines artístiques com l’escriptura. En aquest context, Andy Trias va publicar el llibre “Ignorant la SD” el 2018, i aquest any em toca a mi amb “La Barcelona que et falta”.

La cita va servir per promocionar les nostres respectives obres. A banda dels autors, a la conferència va participar Edgar Prat, del Servei de Promoció de Persones i Acció Ciutadana. També hi va intervenir Lucila Pizarro, responsable del projecte Talents. Artur Fernández, del Servei de Seguiment a l’Etapa Escolar va conduir l’acte

D’AUTOR A AUTOR
Després de l’exposició que Edgar Prat va realitzar sobre el departament que lidera, Lucila Pizarro va fer el propi amb el projecte Talents. Tot seguit em va arribar el torn per donar a conèixer “La Barcelona que et falta”. El llibre recopila els meus articles que sobre la ciutat Comtal publicats a Èxit21. En acabat, vaig cedir la paraula a Andy Trias, qui va desgranar les seves memòries, glossades a “Ignorant la SD”. Es tracta d’un repàs a la trajectòria vital de Trias. La publicació també reflexiona sobre la imatge social vers la síndrome de Down i les persones amb discapacitat intel·lectual.

Per últim, es va deixar un marge de temps per a les preguntes dels espectadors de la conferència. Andy Trias i jo vam explicar als oients el procés d’elaboració dels nostres respectius llibres. Jo vaig advertir com de complicat resulta treure endavant qualsevol projecte editorial. Dur-lo a terme requereix moltes de feina. En qualsevol cas, ambdós autors vam animar als assistents a fer l’esforç perquè val la pena.

LA TECNOLOGIA NO ACOMPANYA
La conferència telemàtica organitzada per la FCSD va estar marcada per les incidències tècniques pròpies del Zoom. Alguns usuaris inscrits van tenir dificultats per connectar-se a l’esdeveniment virtual. Aquestes incidències van endarrerir mitja hora l’inici sobre la hora prevista (18:00h). Per si amb això no n’hi havia prou, només començar la cita, just durant la intervenció de Lucila Pizarro, se’n va anar la connexió. Per recuperar la comunicació amb Zoom, va ser necessari crear un nou enllaç.

Els dos protagonistes de la vetllada vam accedir al Zoom mitja hora abans de l’inici previst (17:30h) per assajar la sessió. Amb una difusió per a Amèrica Llatina (parlar en castellà es va fer imperatiu), Andy Trias i jo vam publicitar els nostres respectius llibres. El projecte Talents demostra que les persones en situació de discapacitat intel•lectual podem fer grans coses. Així ho vam constatar dos usuaris de la FCSD en la conferència que faltava per no ignorar.

Foto: Arxiu FCSD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *