(Català) MOR UN GRAN REFERENT LITERARI

Fa uns dies va morir Josep Maria Benet i Jonet a causa del coronavirus. Jonet va destacar com guionista de sèries i autor d’obres de teatre en català.

Tenia 79 anys i l’any 2015 es va saber que tenia Alzheimer. Va estudiar Filosofia i Lletres i entre les seves obres de teatre destaca “Gerani a l’hivern”, unes de les primeres obres que va escriure, i que va emetre TV3 com homenatge a Papitu, com li agradava fer-se dir a Josep Maria Benet i Jonet.
TV3 també va tornar a emetre l’entrevista que li van fer al programa “L’illa del tresor”.

Papitu també va escriure per a grans series catalanes, com per exemple “Poblenou”, “Nissaga de poder, “El cor de la ciutat, “Laberint d’ombres” o “Ventdelplà”.

Premi d’Honor
Jonet va rebre el premi d’Honor de les lletres Catalanes l’any 2013. La Conselleria de Cultura de la Generalitat li va reconèixer el seu treball i li va donar aquest premi perquè era uns dels principals autors del teatre en català, sent un dels dramaturgs contemporanis més populars i reconeguts.
La gent del teatre, el públic i els espectadors el trobaran a faltar després de tants anys de treball i de tantes obres i sèries que ja formen part de moltes altres vides.

Descansa en pau, Papitu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *