HALLOWEEN, UN DIA PER PASSAR-HO DE POR

Aquest cap de setmana es va celebrar la festivitat de Tots Sants. Molts dels espanyols donen tribut als seus familiars morts, acudint a la tradicional visita als cementiris.
El mateix dia també vam celebrar la castanyada i en les nostres taules consumim moniatos, castanyes i panellets, totes ells a gust de consumidor.

També cal esmentar les carabasses, a les quals fem cares i els posem alguna llum perquè semblin sinistres.

Amb les pel·lícules de sempre

El cinema de terror és sens dubte el protagonista principal d’aquests dies on només els més valents s’atreveixen a gaudir els films que envaeixen els nostres televisors.
Un d’ells és “Allien Covenant” que en breu s’estrenarà a Cuatro. A les nostres ments tenim altres grans títols del mateix gènere de terror com els de la saga “Malson a Elm Street”, “El resplendor”, “L’exorcista,” Poltergeist” i fins i tot “La Monja “, encara que aquesta última és més recent.

Els orígens de Halloween
Com bé sabem, aquesta festa pagana és més habitual d’Amèrica i principalment dels països anglosaxons. Tot i que el seu origen prové dels australians i els neozelandesos, aquests països no ho solen celebrar tant com en d’altres.

Halloween també es coneix com nit de bruixes o bé nit de vespres de difunts o fins i tot Samhain, com així es diu a Galícia, on el veritable origen de la seva celebració és celta i se celebra des del segle XIX.

Halloween en estat pur

La celebració de Halloween, a diferència als carnavals, dóna lloc a la imaginació més sinistra amb una gran varietat de disfresses, a qual més horrible, amb la finalitat d’espantar el proïsme però sobretot per passar-ho de por amb amics o familiars.

Cal esmentar que a dia d’avui hi ha coses que donen molta més por, sobretot si comptem el nombre de contagiats o de morts per una pandèmia que bé es podria treure d’una de tantes pel·lícules d’aquest gènere. A diferència d’altres cintes cinematogràfiques de terror, en aquesta ocasió la realitat supera la ficció, i amb escreix.

Tan sols ens queda el fet de muntar la nostra festa de Halloween a casa. Als nostres seguidors els convido a que en gaudeixin com puguin i per això els faig la pregunta que tants nens diran aquests dies: ¿truc o tracte?

+ posts

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.
Francisco Marin té una novel·la en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *