40 anys amb molt d’orgull gai

“Pels drets LGTBI a tot el món”

Els carrers de Madrid es tornen a vestir amb els colors de l’arc de Sant Martí, i el barri de Chueca es converteix en l’epicentre d’una de les festes més sonades i que més gent reuneix. Cada vegada són molts més, aquí estan els números que ho certifiquen: van començar sent 40.000 persones i ara ja són més de 4 milions.

Quatre dècades després de reivindicacions i manifestacions per defensar els drets del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals), ara ja tenen el seu lloc en la nostra societat. Tot i això, encara hi ha qui segueix ancorat en el passat utilitzant etiquetes ofensives.

Potser per això, ara més que mai ho celebren en gran. Fins i tot, podem dir que ja fa 40 anys amb molt d’orgull gai. Un orgull que porten per bandera allà on van i intentant evitar els tòpics que tant de mal fan al col·lectiu.

És evident que qualsevol persona, depenent de la condició sexual que tingui, sent, pateix per seguir vivint el dia a dia com qualsevol fill de veí, però sobretot sobreviu en la mateixa “jungla” urbana que trepitgem tots. Ja només per això mereixen tenir tot el respecte com tots els altres, i si pot ser, que passin altres 40 anys més amb el mateix orgull.

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *