Reunió de la Comissió Executiva del Consell Rector de l’IMPD
El passat 22 de març vaig tenir una nova reunió al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) per tractar l’execució del pressupost 2017, el servei d’atenció al domicili i la política d’habitatge a Barcelona.
A l’inici de la reunió, ens van entregar l’acta dels acords de la reunió del 26-9-2017, on deia el que jo vaig demanar que constés en acta: que les persones amb discapacitat intel·lectual no necessiten pisos adaptats, sinó diners per poder pagar el lloguer. Això mateix també ho sosté Xavier Comin, representant de les persones amb problemes de Salut Mental.
També ens van donar la documentació sobre els Comptes anuals del 2017 i sobre l’accessibilitat dels habitatges.
Ajudes al lloguer
Vaig tornar a recordar el tema dels pisos. És a dir, que volem ajudes per pagar pisos. Necessitem pisos que siguin més barats i més habitatges de protecció oficial .
Un representant de l’Ajuntament de Barcelona ens va parlar d’un servei de neteja a la llar que consta d’una bossa de 20 hores per a les persones amb grau 1 d’incapacitació; de 40 hores pel grau 2; i de 70 hores pel grau 3.
Sobre tot això, vaig dir que el número d’hores hauria de ser segons cada cas i no segons el grau de discapacitat. També vaig demanar que constés en acta.
Per la seva part, Ramon Lamiel ens va parlar d’altres figures com l’Assistent personal o el Cuidador personal.
Estudi d’accessibilitat intel·lectual
Vaig insistir en la necessitat de realitzar un estudi sobre l’accessibilitat intel·lectual i cognitiva (si la informació és fàcil de comprendre) al IMPD en particular, i a tota la ciutat de Barcelona, en general. Vaig dir també que la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) podria ajudar.
Ramon Lamiel va contestar que s’ha fet una anàlisis de l’accés a l’edifici de l’IMPD i que ens farien un retorn per si des de la FCSD tenim alguna cosa que aportar.
Redactora i membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.