Comença la campanya de conscienciació de Drets a l’IMPD
El passat dia 30 de maig va haver-hi una altra reunió del Consell Rector de l’IMPD. L’ordre del dia era l’Estat d’execució de la partida de pressupost participatiu de 2018. Ens van entregar un document amb les propostes aprovades.
El primer punt aprovat és millorar l’accessibilitat física i comunicativa dels equipaments de salut. Es farà un punt d’accessibilitat comunicativa a l’IMPD que servirà per avaluar preus.
El segon punt és establir un protocol dels ajuts tècnics que es donen.
El punt tres és crear una Oficina de Representants del Consell Rector a la seu de l’IMPD. Ja disposem del despatx, que serà operatiu a setembre. Tindrem un suport administratiu per atendre l’oficina.
El proper dia 20 de juny, tenim una altre reunió per decidir a què volem dedicar aquesta oficina i les hores de l’Administratiu.
El punt 4 son ambulàncies accessibles on l’acompanyant amb discapacitat pugui viatjar amb el seu familiar malalt.
El punt 5 és disposar d’un servei de transport especial porta a porta per a casos d’extrema urgència.
La meva proposta, endavant
El punt 6 és realitzar una campanya de conscienciació amb la difusió dels Drets de la Convenció dels Drets de Nacions Unides.
Es proposa realitzar un tríptic o altres publicacions.
També es proposa realitzar una campanya a les escoles o en banderoles i espais municipals.
No es proposa una quantitat econòmica i farem un pressupost del que costa un tríptic o materials per fer campanyes com aquesta. Haig d’acabar de decidir com vull que sigui la campanya.
El punt 7 és una campanya d’activitat aquàtica a la piscina Sant Rafel durant el mes d’agost.
Vídeos per a Nacions Unides
El punt 8 és fer un vídeo de 10 minuts de durada, sobre el que fa l’Ajuntament i les persones amb discapacitat i posteriorment presentar-ho a les Nacions Unides per ensenyar el grau de compliment de la Convenció i que es reculli en els informes de Nacions Unides.
Es vol fer un vídeo d’accessibilitat comunicativa a l’administració i als serveis municipals on participen persones amb discapacitat de l’IMPD. Vídeos d’accessibilitat de la ciutat, avenços, inclusió i mancances i vídeos sobre la Vida Independent.
Per últim al punt 9 es demana tenir un servei d’assistència domiciliaria per a manteniment del pis en coses del dia a dia (per exemple canviar una bombeta o rentar unes cortines)
Estic contenta perquè van aprovar la meva proposta de fer una campanya de conscienciació sobre la Convenció de nacions Unides sobre els Drets de les persones amb Discapacitat i també farem vídeos per la ONU. Ara, a seguir treballant
Redactora i membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.