Montserrat Trueta, un llegat que perdura

A diferència de qualsevol altre dimecres del calendari, aquest dimecres 4 de maig és una data important per a la gran família de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Commemorem el quart aniversari de l’adéu de tota una senyora, com va ser Monsterrat Trueta i Llacuna, tot un referent de la reivindicació social que, sens dubte, avui dia, ho continua sent.

Va ser tota una lluitadora que ens va inculcar uns valors que avui seguim pregonant a tota la societat.

Fruit d’aquesta entrega i lluita des de la presidència de la FCSD, ens va marcar el camí que cal seguir a través de conferències i cicles de pedagogía.

De la mateixa manera, va ser la impulsora de molts serveis que ara tenim, com el programa d’inclusió laboral, entre d’altres èxits.

Continuem creixent

Gràcies a ella, ara tenim part del camí fet. Ja han passat trenta-vuit anys des que Montserrat Trueta, juntament amb altres famílies, creés la FCSD fent possible tot el que hem aconseguit al llarg d’aquest temps.

La FCSD segueix creixent dins aquest present i el futur més immediat, però sense oblidar d’on venim, d’un passat daurat on tota una gran senyora, com ho va ser Montserrat Trueta i Llacuna, va posar els fonaments de la nostra vida actual.

Entre tots seguim el seu llegat sense perdre gens ni mica dels nostres orígens.

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.

One thought on “Montserrat Trueta, un llegat que perdura

  1. Un dia que tuve la ocasion de saludarla le di las gracias por impulsar la creación de la Fundación. Ella podria haberse quedado para su hijo su dedicion, busqueda de conocimientos y reinvindicacion social pero no quiso. Despidió
    crear una Fundación para poder compartir con todos los conocimientos q habia adquirido y que pudieran beneficiarse de ello muchos chicos y familias. Pienso que es un acto supremo de generosidad. Por eso le estamos eternamente agradecidos: por hacer visible a los ojos de toda la sociedad la discapacidad intelectual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *