L’ADHMT, més enllà de les fronteres

El divendres 15 de Juliol l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) va fer una conferència a l’Hospital de Sant Pau per a uns estudiants de la Universitat de Groningen (Països Baixos), que es van desplaçar a Barcelona per conèixer de primera mà el model d’atenció a la discapacitat de la FCSD. 

Primer va parlar l’Andy Trias per explicar que és l’Assemblea i Èxit21. També va parlar del seu llibre “Ignorant la SD”. 

Va portar exemplars del seu llibre en anglès. Al final de la conferència l’Andy va signar els llibres que va vendre.

Activisme per la inclusió 

Després vaig parlar jo. Vaig parlar de la meva experiència com a vocal al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona, de la meva col·laboració amb ONU i la tasca d’activisme que faig amb l’Assemblea de Drets Humans.

També vaig dir que he participat en un llibre de Désirée Bela Lobbede que es diu “Minorías”. Concretament en un capítol que es diu “Montse” i explica l’activisme que faig a favor de la inclusió de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Vam parlar frase per frase, perquè Edgar Prat, responsable del servei de Participació ciutadana, ens va traduir a l’anglès. Crec que els va agradar molt. 

Aquests estudiants holandesos ja han vingut altres anys. Els vam fer conferència també al 2021, 2020 i 2019. 

Participació internacional

Durant 2022 també hem fet xerrades per estudiants de la Clínica Down INP de Mèxic, un  grup amb diferents caps de fundacions sobre discapacitat de Polònia i un altre grup amb estudiants italians.

Estaria bé anar un dia nosaltres amb l’Assemblea ADHMT a fer conferències a tots aquests països.

Redactora i membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *