Santa Eulàlia a l’ombra de la Mercè

Santa Eulàlia i la Mercè són les dues patrones de la ciutat de Barcelona. La primera, la de sempre, era Santa Eulàlia, però la Mercè li va prendre el seu lloc de patrona perquè, diuen, li va caure un llamp.  És per això que es va canviar de patrona.

Les restes de Santa Eulàlia és poden veure a la Catedral de Barcelona, a la part de baix. També diuen que si plou per la Mercè és perquè Santa Eulàlia s’enfada.

La catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia és la catedral gòtica de Barcelona. La catedral es va construir durant els segles XII al XV al mateix lloc on hi havia hagut una catedral romànica, i encara abans una de paleocristiana.

A Barcelona hi ha dos llocs dedicats a les seves dues patrones: la plaça de la Mercè i la baixada de Santa Eulàlia, al barri Gòtic de la ciutat. Per celebrar la Mercè fan una missa i per Santa Eulàlia, en canvi, l’acte principal es una cercavila popular de gegants que l’acompanya, això sí, plena de flors i ben guarnida.

Les tradicions de la ciutat 

Les tradicions de la ciutat són part important de la nostra cultura popular, com els gegants, les bèsties, els castellers, els falcons, etc.

Tradicions que no és s’han de perdre perquè és una cosa de la qual, més allà de l’infortuni d’un llamp, com sempre, tothom gaudeix, grans i petits, a la nostra ciutat.

Visca la cultura popular!

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *