La síndrome de Down es fa escoltar

Al passat 21 de març va ser el dia de la Síndrome de Down. Es celebra en aquest dia perquè tenim un cromosoma de més en el parell de cromosomes 21. En tenim tres en comptes de dos, per això es celebra el 21 del 3.

Durant aquesta jornada em van entrevistar al matí per telèfon a Cadena Ser. Em van preguntar sobre quina feina faig, des de quan hi treballo i que els diria a les empreses que no contracten persones en situació de discapacitat.

D’altra banda, a la tarda vaig anar a la tele a TV3, al programa Planta Baixa de la presentadora Agnès Marquès. Em van demanar sobretot sobre la vida independent i les tasques que faig d’activisme.

Podeu veure l’entrevista a Planta Baixa a partir del minutatge 1:58:09.

Per una feina digna

Estic treballant en una empresa ordinària d’auxiliar administrativa. A una empresa que es diu Respira Energia. També cobro un sou digne i faig mitja jornada. Treballo 2 cops per setmana i faig 6 hores al dia. Dino a la feina però estic contenta. M’agradaria que més persones en situació de discapacitat intel·lectual trobés una feina digna com la meva.

10 anys de vida independent

Tinc 42 anys i estic al programa del servei de Suport a la Llar de Vida independent de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Ja fa 10 anys que visc de forma independent. Vaig decidir-me a fer aquest pas perquè si algun dia no hi sigués la mare, jo seguiré vivint de forma independent. 

Al principi vivia amb una companya de pis, però vaig tenir una mala experiència i després vaig viure amb la mare uns quants mesos. 

Més tard, vivia sola i ara visc de nou amb un company de pis. Em ve una persona de la FCSD de Suport a la llar dos dies a la semana i fa una hora i mitja de suport. També em ve una dona de neteja un cop cada quinze dies i fa 3 hores. A l’entrevista també vaig explicar com organitzo les tasques de casa.

Activisme non stop

Vaig explicar que sóc la presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, redactora de la revista digital Èxit21, Vocal per la discapacitat intel·lectual al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i una de les dones redactores de la Declaració de Dones en situació de Discapacitat en càrrecs de lideratge polítics i públics, que vaig escriure conjuntament amb ONU Dones i altres dones en situació de discapacitat d’arreu del món.

+ posts

Redactora i presidenta de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *