Un dels regals que em van fer quan va ser el meu 50è aniversari l’any passat era anar a Rumania a Transsilvània. La seva capital és Targoviste i està dins la província de Valaquia. El motiu pel que he fet aquest viatge és perquè jo sóc un ferm seguidor del comte Dràcula i de tota la seva família. El fet de que em sàpiga de memòria els noms dels seus antecessors es perquè jo pel meu compte vaig buscar l’arbre genealògic de la seva família que porta els cognoms Tepes de Moldàvia. Tot el que era ell i la seva família és part de les costums i de la cultura de Rumania. Ha sigut un dels meus millors regals que m’han fet.
Quan em van donar aquest regal va ser un vale per anar a Rumania a veure on va néixer Dràcula i quins eren els membres de la seva família, que comença amb el pare de Basarab I De Valaquia, anomenat Tihomir i era besavi de Vlad Tepes, personatge històric en què es basa el comte Dràcula. Tihomir era un voivoda, un militar que va salvar Rumania del imperi Otomà. Un voivoda també vol dir comandant i eren de la noblesa. Segismon de Luxemburg, emperador d’Alemanya, rei d’Hongria i de Bohèmia, li va donar l’ordre de cavaller de Dracul (en romanès ‘el drac’ o també ‘el dimoni’) a Vlad II de 35 anys, descendent de Tihomir i pare de Vlad III Tepes (més tard conegut com a comte Dràcula). Aquí apareix l’origen de la casa Reial Dracul on ja pertany Vlad III Tepes de Moldàvia.
Un viatge per passar-s’ho de por
A partir del viatge que he fet a terres de Rumania, Vlad III Tepes de Moldàvia s’ha fet el meu amic per tota la meva vida eterna i el porto a dins meu. Perquè Vlad Tepes de Moldavia va arribar a ser l’heroi de Rumania? Perquè va salvar Rumania del imperi Otomà, que volia ocupar Rumania. I gràcies al príncep Draculea (és a dir, fill de Dracul) es van independitzar de les terres otomanes. Com ho va aconseguir aquest propòsit el Dràcula? Ho feia empalant els combatents de l’imperi Otomà i d’aquí ve que fos reconegut amb el nom sanguinari Vlad Tepes l’empalador.
Tot això es lo que jo porto a dins meu, ja que he fet un viatge que mai més a la meva vida oblidaré. Vaig voler anar a veure el lloc on està enterrat el Drácula al monestir de Snagov però em van dir que es van trobar només ossos de cavall. Però, i els ossos de Dràcula? Pot ser que estigui viu.
Bram Stoker i el comte Dràcula
El personatge sanguinari del príncep Vlad III Tepes de Moldàvia va servir d’inspiració a l’escriptor Bram Stoker, que va publicar la novel·la El comte Dràcula l’any 1897. Casi cent anys més tard, el cinema va portar a la pantalla el personatge vampiresc més famós i sanguinari de l’història, amb la película Dràcula de Bram Stoker del director Francis Ford Coppola (1992).
Però que la novel·la i la pel·lícula no portin a confusió. A Romania, el príncep Vlad III Tepes “Draculea” hi va néixer, governar, lluitar i morir. Tot i que com ja hem avisat més amunt, els seus ossos no han estat mai trobats.
Autor del llibre “Ignorant la SD: Memòries i reflexions”. Participa a milers d’actes, conferències i entrevistes cada any. Ha sigut durant més de 4 anys president de l’Assemblea DHMT, on actualement hi participa amb la Comissió de Repercussió Mediàtica.
Viatge fantàstic en què vàrem descobrir un país meravellós (Romania i més concretament
Transsilvània). Vam gaudir de les explicacions d’un amfitrió/narrador excepcional que ens va il•lustrar amb la història i tot allò que envolta el comte Dràcula. Gràcies Andy, un bon article.