En el món de les Xarxes Socials hi ha perills, com per exemple, a Facebook. A aquesta xarxa es pot trobar gent amb noms falsos i que t’escriuen fent-se passar per una altra persona. Però no només això, sinó que també poden posar missatges a familiars, coneguts i als teus propis amics i amigues. En el cas d’Instagram passa el mateix i s’anomena suplantació de la identitat.
STOP A LA INTIMITAT A INSTAGRAM
A vegades també es posa en perill la privacitat perquè mola gent pot veure les nostres fotos personals a Instagram. A més, hi ha altres problemes importants com ara l’assetjament o les notícies falses. I moltes vegades es perd molt de temps davant de la pantalla en lloc d’estar amb els amics i la família. Utilitzades amb responsabilitat, les xarxes socials poden ser bones perquè ens ajuden a aprendre coses noves i a estar a prop d’altres persones.
XARXES SOCIALS I DISCAPACITAT
Les persones en situació de discapacitat intel·lectual també utilitzem les xarxes socials.
Tot i que la manca de mesures d’accessibilitat de xarxes com Facebook, Instagram, Twitter o Tik Tok aixequen moltes barreres, com per exemple una mida de lletra massa petita, unes configuracions de privacitat difícils d’entendre i un especial risc d’assetjament, entre d’altres.
Les xarxes socials poden ser una gran eina per la integració social de totes les persones, però per això és necessari que compleixin amb les legislacions vigents referents al disseny, l’accessibilitat i els drets humans.
Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.
Ole que gran artículo y un tema que a muchos nos preocupa. Muchos deberían leerlo y seguir el ejemplo