Atenció: canvia l’hora

Aquest article el dediquem als nostres lectors i lectores més despistats i despistades, ja que la nit del pròxim dissabte dia 28 d’octubre al diumenge 29 d’octubre tindrem un canvi d’hora: caldrà endarrerir el rellotge una hora, per la qual cosa a les tres de la matinada seran les dues. D’aquesta manera comença l’horari d’hivern que té lloc cada any durant l’últim diumenge d’octubre.

EL MOTIU ÉS HISTÒRIC

Segons algunes fonts, el primer a proposar els canvis d’hora a l’estiu i hivern va ser Benjamin Franklin. El que fora un dels Pares fundadors del país nord-americà, allà per 1784 parlava d’unes normes per a tractar d’estalviar en l’ús de la llum. No obstant això, la seva idea no va quallar i es va haver d’esperar molt més temps.

A Espanya, els rellotges es van ajustar per primera vegada el 1940, però no va ser fins a 1973 que tant al nostre país com en la resta d’Europa, en els últims diumenges de març i octubre s’ajustarien els rellotges per a intentar minimitzar l’ús de llum artificial i aprofitar la natural, la del sol.

Aquesta és una situació que vivim cada any i que a més és un tema que està en discussió per les seves diverses implicacions en la vida de les persones, algunes a favor i altres en contra. Mentre esperem futures modificacions oficials per al mesurament del temps… que ningú s’oblidi de canviar l’hora!

Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *