Les meves vivències dins de la FCSD

Dins dels quaranta anys que la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) complirà aquest proper 30 de març d’aquest 2024, vint-i-sis d’ells han format part de la meva llarga trajectòria.

En els meus últims anys de la meva etapa escolar de l’EGB a l’Institut Eugeni d’Ors (a l’Hospitalet de Llobregat, on em vaig criar) vaig fer una mena de curs pont.

Forjant el meu futur laboral

De la mà de Mario Peralta vaig deixar el centre de Sant Vicenç de Sarrià i vaig entrar a l’Escola d’Aprenents de Sant Genís dels Agudells. Després d’anar provant diverses disciplines, vam veure que on millor em manejava era en l’àmbit administratiu, el qual em portaria al meu primer lloc treball: auxiliar administratiu a la FCSD el 1998.

Això va ser després d’haver complert la majoria d’edat i a través del servei Col·labora, en aquell moment al carrer València 229-231 del centre de l’Eixample.

Seguia estant amb Mario Peralta i es va afegir a l’equip Marta Casellas, tots dos serien els que em guiarien professionalment alhora que anava creixent en el món anomenat treball.

Per algunes de les meves funcions laborals, que coincidien amb molts dels metges del centre mèdic, veia molts doctors, com el Dr. Jaume Casaldàliga, que anteriorment també havia estat el meu metge.

Vida social, formativa i turística

Un altre dels àmbits en què vaig començar una vegada dins de la FCSD va ser el servei d’Oci, a través del qual no vaig trigar a tenir tota una vida social. També vaig fer els meus primers cursos i viatges de la mà de Mª José Miquel.

Alguns d’aquests cursos van ser cuina, AFA (Aula de Formació d’Adults) a més dels coneixements i maneig d’euros.

El meu primer viatge en aquell moment va ser a Mallorca a l’estiu del dos mil. A l’any següent, vam anar a València.

Última etapa a la FCSD

Arribats a aquest punt i després d’aquells meravellosos set anys d’ofici a la Fundació Catalana Síndrome de Down, va arribar aquell octubre de 2015 en què em van obrir les portes del bufet d’advocats Guibernau-Plana, situat a la Rambla Catalunya, 47.

A partir d’aleshores i fins a l’actualitat, segueixo fent els meus cursos de teatre i cuina, els meus viatges i les meves sortides de cap de setmana, però sobretot, formo part d’aquesta gran família anomenada Èxit21.

Així doncs, amb tot l’orgull i amb tot el que he aportat i segueixo aportant a la Fundació Catalana Síndrome de Down, puc dir que formo part d’aquests 40 anys de vida que estem a punt de complir.

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.

One thought on “Les meves vivències dins de la FCSD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *