Les bruixes del Montseny

Fa molt anys, quan els pobles encara estaven envoltats de misteri i la màgia  formava part de la vida quotidiana, el Montseny era conegut no només per la seva bellesa natural, sinó també per ser la llar de bruixes poderoses. 

Aquestes bruixes viuen als racons amagats del bosc, on ningú gosava endinsar-se abans. 

Es deia que les bruixes del Montseny tenien el poder de controlar els elements naturals. Poden provocar tempestes, fer créixer les plantes més ràpidament i fins i tot parlar amb els animals del bosc. 

La gent del poble les respectava, perquè sabien que el poder podia ser tant beneficiós com destructiu. 

Una nit de tardor, quan la lluna plena il·luminava el bosc amb una llum espectral, una jove valenta anomenada Laia va decidir aventurar-se a la muntanya. 

La seva mare estava malalta, i la Laia havia sentit sentit històries sobre les pocions curatives que les bruixes podien preparar. Desesperada per salvar la seva mare, va decidir enfrontar-se al seu temor i buscar ajuda a les bruixes.

 Després de caminar durant hores, la Laia va arribar a un clar del bosc, on va trobar un cercle de pedres antigues. Allà, sota la llum de la lluna, va veure una figura misteriosa que semblava una dona, però amb una presència estranya i sobrenatural. La Laia va demanar ajuda a la bruixa, explicant-li la situació de la seva mare.

La bruixa, que al principi semblava intimidant, es va commoure per la desesperació i el coratge de la jove. Li va donar una poció especial feta amb herbes del bosc i la va instruir sobre com utilitzar-la per curar la seva mare. La Laia va agrair profundament a la bruixa per la poció i va tornar corrents al seu poble.

Quan va arribar a casa, va seguir les instruccions de la bruixa i, com per art de màgia, la seva mare va començar a recuperar-se. La notícia de la curació miraculosa es va estendre ràpidament per tot el poble, i la gent va començar a veure les bruixes del Montseny amb uns altres ulls, reconeixent el seu poder i saviesa.

Des de llavors, les bruixes del Montseny són respectades i apreciades per la seva connexió amb la natura i la seva capacitat per ajudar els qui mostren coratge i bondat. 

El bosc de Viladrau ha continuat sent un lloc de misteri i màgia, on la natura i la màgia es troben per crear històries que encara avui es narren als voltants de la llar de foc en les nits fredes d’hivern.

Redactor d’Èxit21. Autor de contes, cançons i articles d’opinió amb records d’infància i vivències personals. També fa entrevistes per Èxit21, com la que va fer al popular atleta Miquel Pucurull.

One thought on “Les bruixes del Montseny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *