Els drets inclusius, centrats a Santa Coloma

Aquest dijous la Montse Vilarassa i jo hem anat a fer una conferència de conscienciació a Santa Coloma de Gramenet, a Cecac (Centre Català Comercial). A la visita també ens va acompanyar l’Artur Fernàndez, coordinador del servei d’Educació a la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

La Montse va parlar de l’article 29 de la Convenció dels Drets Humans, el Dret a la participació en la vida política i pública, és a dir, defensar que les persones amb situació de discapacitat puguin votar i també participar en la vida política. 

Un aspecte que va comentar la Montse va ser “Adreça’t directament a mi, encara que vagi acompanyada”, una frase que acompanya una de les vinyetes del tríptic de la campanya “En el dia a dia com tu” sobre com volem que ens tractin en la vida diària. La Montse va parlar d’això perquè és activista i participa en la vida política a través de la vocalia de discapacitat intel·lectual de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Jo vaig parlar sobre l’article 21, segons el qual tenim dret a la llibertat d’expressió i d’opinió. Vaig aprofitar per donar a conèixer la revista Èxit 21, explicant que he anat fent entrevistes, com les dels periodistes Jordi Basté o Xesco Reverter. A continuació vaig continuar parlant de l’article 30, que fa referència a la participació en la cultura, oci i esport, i ho vaig fer comentant que participo de forma molt activa en la colla gegantera de Sarrià, que toco la guitarra i que també canto.

Com diem a l’Assemblea, ens movem per un món millor i just.

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *