Palestina, no hi ha dret

Lo que està passant a Palestina no es qüestió de posicionament polític. Porten en conflicte des que es va crear l’estat d’Israel. Vivim en un món on sempre es diu que volem que sigui més just i jo, em pregunto, com podem fer un món més just si nosaltres mateixos no som capaços de saber parlar-nos bé, poder tenir veu i vot i viure en pau. 

Els drets que es vulneren són: el dret a la vida, el dret a la llibertat, el dret a decidir, el dret a la llibertat d’expressió i opinió. M’agradaria poder viure amb pau, germanor, respecte, però sempre utilitzant la paraula. La millor arma per poder-nos defensar és sempre la paraula i la voluntat de fer les coses buscant la pau, mai amb violència. Expressa les teves opinions o els teus pensaments sobre com et sents sempre pacíficament. 

Perquè serveix la veu? És per parlar, per dir alguna cosa, per donar la teva opinió, per dir el nostre pensament i compartir els nostres sentiments. 

Els pobres palestins no poden tenir el seus drets respectats. Perquè Israel no deixa viure a nadons. Centenars de nens i nenes són assassinats. A vegades em pregunto on està aquesta solidaritat que tant reivindica la nostra societat. No es pot dir que volem un món més just si nosaltres mateixos no som capaços de fer les coses amb pau, germanor i fraternitat.

L’exemple de Gandhi per la convivència i la pau

A la meva escola Sadako vam fer l’any Gandhi i ens van ensenyar que és important com es diuen les coses i utilitzar sempre la paraula, mai la violència. Gandhi, una de les coses que deia, és que la convivència és la manera que tens tu per viure, encara que hi hagin coses que et puguin agradar i altres que no. Conviure és aprendre a estar junts. Però no és fàcil, perquè tenim opinions i pensaments, sentiments i creences diferents.

Cal fer les coses en pau, vigilar les maneres de dir les coses amb tranquil·litat. Tal com indica aquesta paraula, “convivència” vol dir: “vivència” que és la manera de viure, de com t’agradaria viure o què penses fer per viure millor, i “con” que és sinònim de fer en companyia. 

Fer-ho en companyia ho complica més i perquè ho complica més? Perquè tu pots viure com t’agradaria a tu però si ho fas amb convivència ho has de fer acompanyat i si ho fas acompanyat et trobaràs situacions compromeses on cal trobar acords.

Pau a Palestina

Amb el que posava molta èmfasi Gandhi era en fer manifestacions pacífiques i no apostar per la violència, que és el que està passant a Palestina. Els pobres palestins no saben què és viure en pau. Aquest article és un article reivindicatiu, que reivindica els drets humans dels que estan vivint a Palestina. Jo em solidaritzo amb ells. Espero que hi hagi pau a Palestina!

 | + info

Autor del llibre “Ignorant la SD: Memòries i reflexions”. Participa a milers d’actes, conferències i entrevistes cada any. Ha sigut durant més de 4 anys president de l’Assemblea DHMT, on actualement hi participa amb la Comissió de Repercussió Mediàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *