Construcció o destrucció?

Quan es construeix alguna cosa, sempre ha de ser en positiu, optimista, feliç, content, constructiu i orgullós. Ara vull especificar què vol dir la paraula “constructiu”. Per a mi, una cosa constructiva és una cosa positiva, optimista, que té molt bon criteri, un bon pensament, i el que tu opines i el teu pensament han de ser constructius i positius. Això és el que crec que no està passant al FC Barcelona: tenim uns socis i sòcies que les seves opinions són més destructives, amb una mentalitat negativa.

Polèmiques a l’Espai Barça

De tot el que fa malament el Sr. Laporta, se li giren tots els socis i sòcies, i les associacions de veïns de les Corts es posen en contra del soroll que fan les obres de l’Espai Barça. Jo puc entendre que és una obra que durarà dos anys més, amb aquest soroll potser molt desagradable. Puc arribar a entendre que això molesti per la salut dels veïns que viuen a prop d’on es fan les obres. Jo sóc una persona empàtica i m’agrada posar-me en la pell i en el lloc de l’altre i entendre que no deu ser agradable estar sentint aquests sorolls.

Però el 2014 es va fer un referèndum on els socis i sòcies vam votar si volíem o no fer la remodelació de l’estadi. La majoria que va votar, va votar que sí, que s’havien de fer aquestes obres. En aquell moment, l’associació de veïns de les Corts no es va queixar de les obres perquè els veïns de les Corts, com els socis i sòcies, van dir que era necessari fer aquestes obres. En el referèndum es va dir que sí, que endavant amb les obres. Però ara que estan en fase de construcció del nou estadi, ara es queixen. Fins i tot havien fet un pacte entre el FC Barcelona, l’associació de veïns i l’ajuntament de Barcelona perquè hi hagués poc soroll i que per avançar les obres també es farien els dissabtes fins a les 24h de la nit perquè l’estadi pogués estar construït al novembre, pel 125è aniversari del club. Però com feien soroll, l’associació de veïns es queixa a l’ajuntament de Barcelona perquè no facin les obres en dissabtes, perquè els veïns volen descansar i no volen més soroll.

A més a més, un dels socis del FC Barcelona, que no està d’acord, diu a l’assemblea de compromissaris una pregunta a la junta directiva, i la pregunta era sobre la financiació de les obres de l’Espai Barça. Deia que no es creia que remodelar el Camp Nou costés 14,5 milions d’euros i si això incloïa el Palau Blaugrana. El president Laporta li va dir que la junta directiva el tractava com un soci més i que podia donar les seves opinions perquè tenia tot el dret a opinar, però que no es confongués, que l’assemblea de compromissaris no és només un lloc per dir el que penses i donar les teves opinions, sinó també per votar si estava o no d’acord amb el que es parlava a l’assemblea, i que si no ho feia així, l’hauria d’expulsar de l’assemblea. Aquest soci no va marxar content i en moltes de les entrevistes que li feien sempre anava en contra de la junta directiva del Sr. Laporta.

Eleccions i rivalitats

En les eleccions a la presidència del FC Barcelona que es van celebrar el 7 de març del 2021, a part de les candidatures que hi havia, la candidatura “Estimem el Barça” va ser la guanyadora, amb el seu líder, el Sr. Laporta. Finalment, es va imposar a la candidatura “Sí al Futur” de Víctor Font. La candidatura guanyadora, encapçalada per Joan Laporta, va aconseguir l’aval del Banc Sabadell d’una manera no gaire elegant i de matinada. Jo estava mirant com es retransmetia el pagament de l’aval i la forma en què el Banc Sabadell li donava l’aval perquè el Sr. Laporta pogués prendre possessió del càrrec de president del FC Barcelona. I per si no n’hi havia prou, esclata la compra d’ajudes arbitrals coneguda com el cas Negreira. Apareixen documents i pagaments de l’època de la primera presidència del Sr. Laporta, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, imputats pel jutge Aguirre per ajudes arbitrals. Jo opino que mentre treballava al FC Barcelona, si vam guanyar els títols que vam guanyar, era perquè teníem uns jugadors molt millors dels que hi ha ara.

Us enrecordeu de Samuel Eto’o, Ronaldinho, Rivaldo, Romario, Witsge, Frank de Boer, Ronald de Boer, Ronald Koeman, Belletti, Albertini, Zambrotta, Hristo Stoichkov, Michael Laudrup, Txiki Begiristain, Jon Andoni Goikoetxea, Jose Mari Bakero, Julio Salinas, Deco, Figo, Vítor Baía? Amb tots aquests vam guanyar tots els títols que vam aconseguir, fins i tot molts més que el Real Madrid, que s’han posicionat com a acusació particular, més la Lliga, la RFEF, la UEFA i Víctor Font, que a la mínima que pot, tot el que sigui destruir el FC Barcelona és l’únic que saben fer.

Desafiaments del FC Barcelona

Jo també sóc soci del FC Barcelona, número 32174, des de fa 39 anys, i a mi em cau la cara de vergonya que un club com el Barça, que figura que és més que un club, es permeti caure a les provocacions de Madrid. I dic que són provocacions que venen de Madrid perquè ja es veu clarament que de tot el que li passa al Barça, al Real Madrid se n’alegren.

Poso un exemple: jo miro el programa d’esports d’Esport3 a les 11 de la nit, un programa que es diu “Onze”. És un col·loqui on fan debats entre periodistes culers, merengues i colchoneros. Quan es parla del cas Negreira, i aquests periodistes defensen el Barça o fan l’anàlisi de les polèmiques dels arbitratges o favoritisme a favor del Real Madrid, els merengues, colchoneros i sevillistes, o dit d’una altra manera, cada vegada que dius alguna cosa, ja et fan recordar el cas Negreira.

Si afegim Víctor Font amenaçant en posar una moció de censura contra el Sr. Laporta i tota la junta directiva, és evident que allò que diem que tots units fem força al Barça ha deixat d’existir i m’avergonyeixo molt de ser d’un club que, en comptes de fer una bona construcció del FC Barcelona, sembla que el vulguin destruir. I jo, com a soci, no ho penso permetre, i molt menys que es vulgui qüestionar el model de propietat del FC Barcelona. Mentre jo sigui viu, el Barça no serà mai una SAD. Si el Madrid i altres equips ho volen fer, no és problema culer.

El Barça té el problema que no tots els equips tenen, que és el Fair Play financer. El Barça no té ni un duro. Ara sembla que la cosa està millorant. Demà, dia 27/6/24, hi ha una reunió de la junta directiva per aprovar l’1-1 perquè el Barça pugui fitxar. Aquest problema econòmic no el té qualsevol equip que no sigui el FC Barcelona. Ja n’hi ha prou que el Barça sigui culpable de tot, com assegurant a Madrid que estan fent el paper del jutge Aguirre. O construïm un Barça com Déu mana o apostem per una destrucció massiva?

Autor del llibre “Ignorant la SD: Memòries i reflexions”. Participa a milers d’actes, conferències i entrevistes cada any. Ha sigut durant més de 4 anys president de l’Assemblea DHMT, on actualement hi participa amb la Comissió de Repercussió Mediàtica.

One thought on “Construcció o destrucció?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *