Lloret de Mar, visca l’estiu més inclusiu!

Entre totes les platges que formen part de la Costa Brava (Girona), podem trobar Roses, Palamós, Blanes o Tossa de Mar. Però en aquestes línies viatgem a Lloret de Mar, un dels racons més bells del Mediterrani.

La localitat de l’Alt Empordá abasta un ampli ventall d’oci i cultura, amb activitats per gaudir ja no sols els turistes que la visiten, sinó també el meu grup d’amics de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD).

Llocs de somni

Començant aquest màgic viatge contemplem des del passeig amb vaixell fins a Blanes, les millors panoràmiques sobre la mar.

També cal destacar les millors vistes des d’un dels llocs més bells de la zona, com els jardins de Santa Clotilde igual que el port de Blanes o fins i tot des de l’alt del Castell de Sant Joan.

Cita amb la història de Lloret

En l’àmbit cultural trobem la casa museu Indiana Can Font, també coneguda com a Can Piuet, que va ser construïda en 1877 (segle XIX). El constructor va ser el mestre d’obres lloretenc Félix Torras, per ordre expressa del propietari, Nicolau Font.

Després de la marxa de Font a Jaruco (Cuba), on se’l coneixia com a Conde de Jaruco. Els fills hereus la van obrir al públic exposant tot el sorprenent dels seus interiors a turistes i curiosos de la zona.

També ens trobem amb el Castell de Sant Joan, pertanyent a l’època medieval. El seu origen data de la mateixa època de la fundació de la Vila de Lloret. Cap al segle XI d.C. les terres delimitades com Loredo van ser administrades per Sicardis de Lloret en els anys 1031 i 1103.

El que vulgui saber més de la seva història el convido que vingui i ho descobreixi per ell mateix.

Un viatge molt complet

Els que hem estat allí l’hem viscut plenament. Igual que altres destins on hem estat amb els grups d’Oci de la FCSD, el de Lloret de Mar és d’aquests llocs que repetirem segur, no sols per les seves meravelles, també per la seva història.

Ha estat una setmana que ha donat per a molt i en la qual ho hem passat molt bé. Sens dubte ha estat un viatge en què entre amics hem fet de Lloret un estiu molt inclusiu.

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.

Vanesa Reinón escribe sobre cultura: el teatro, los viajes y el baile son sus pasiones. Es la más reciente incorporación a la redacción de Èxit21.

Redactora i membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És activista pels Drets Humans de les persones en situació de discapacitat intel·lectual. I també és vocal a l’IMPD de Barcelona (Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat). “ÈXIT21 pot servir a la societat per veure que hi ha moltes opinions i notícies diferents i això va bé per la gent de fora perquè vegin aquestes opinions diferents. Per a mi em serveix perquè aprenc coses i em sorprenc de coses que no sabia”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *