Un estiu de muntanya i platja

Aquestes vacances he anat a la Vall d’Aran, amb el centre excursionista els Blaus, ho vaig fer anant al càmping “Verneda Càmping”. Amb la gent del centre excursionista vaig fer moltes coses, com anar a una mina, “Victòria”, veure cascades o visitar el Aran Park.

La segona setmana d’agost, però, vaig estar per Tenerife amb la meva família. Al llarg dels 10 dies de viatge vàrem visitar llocs com el Teide. Al nord de l’illa vàrem gaudir del Loro Park, les piscines naturals del Lago Martiánez, el parc natural d’Anaga, i a l’altra part de l’illa, al sur de Tenerife, los Gigantes, Masca, Garachico, Santiago del Teide, el parc aquàtic Siam Park i, per últim, una excursió en catamarà per veure les balenes piloto. Entre mig també ens vàrem anar un parell de dies a l’illa de La Gomera, on ens van fer una demostració del silbo gomero. 

El silbo gomero és un llenguatge xiulat de La Gomera per comunicar-se entre la gent quan estaven allunyats entre les muntanyes. Ara s’ensenya en les escoles. Aquesta manera de parlar reemplaça les vocals i consonants de l’espanyol per xiulades: dues xiulades diferenciades substitueixen a les cinc vocals espanyoles; quatre a les consonants i a través d’aquestes sis xiulades es poden expressar més de 4.000 conceptes.

I això no ha estat tot, he estat alguns dies al poble, a l’Estany, que està a la comarca del Moianès. Aquests dies he fet excursions i he aprofitat per anar a la piscina. Ha sigut un estiu molt productiu, i curt!

Redactor: “Èxit21 em pot ajudar a saber fer una notícia, a com presentar-me, a fer guions i subtítols. També em pot ajudar a fer amics. Èxit21 pot ajudar a la societat a veure que les persones amb discapacitat intel·lectual també podem fer coses, com articles, entrevistes… i tenir una vida com qualsevol altre persona”.

Gerard Ruiz també és membre de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *