Una biblioteca per crèixer

Des de petits sempre ens han explicat històries i navegàvem per la imaginació.

Ara això ja no es fa, en els nens els hi expliquen contes de feminisme o de la dona moderna. N’hi han editorials que ja han deixat de fer fàbules i han creat monstres de les princeses Disney, fent-les d’un altra manera no deixant que els infants somniin.

Això no és bó per ningú.

LA NOSTRA AMIGA, LA MÀGIA

Tots els nens i nenes han de creure-hi. Doncs és una escapatòria per ells. No hem de comptar llibres que són per més grans. No són adults!

Hem de pensar que són menors d’edat, i no de 18. Ells han de pensar en les fades, en les nimfes… 

Hem de fer-los créixer i creure amb els poders màgics, en la lluna i en les sirenes.

Que per això són nens.

LLIBRES PER ESCOLLIR

Tenen un bon repertori per a que puguin llegir. A les biblioteques més properes poden trobar-hi molts, i agafar els que ells vulguin amb el carnet de l’usuari que es poden fer en la mateixa biblioteca.

La princesa i el pèsol, un clàssic. Les 3 bessones i la bruixa avorrida pels més entremaliats i aventurers. En Santi i la Nona un bàsic. O pels més nanos l’hora del conte que fan els dimarts o dijous. Depèn també de l’hora que fagin en cada biblioteca.

PER RECOMANAR

No oblideu pas d’en Rovelló, dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, o simplement Gerónimo Stilton, la Tea Stilton, Kika la súper bruixa o el Capità  Calçotets. Així els hi faran enriquir i es poden divertir en la lectura. I no que els feu plorar de mala manera. 

Heu de pensar que els més grans hem sigut com ells. 

No trastoquem els infants, són el futur d’una nova generació. 

Això si, heu de jugar amb ells i veure que els hi poden agradar en termes de llenguatge, per fer-los estimular. Podeu aprendre molt, són els més innocents. No hem de fer-los mal, al contrari.

Feu-los llegir contes per la seva edat, i no els Star Wars. No són per ells!

NENS 

Pels nanos més menuts tenen la secció infantil, allà podran gaudir de tots. 

Tindran d’idiomes, d’animals, de la Peppa Pig o del mateix Caillou o Pocoyó. Sempre i quan vagin acompanyats d’un major d’edat, qu els farà estar més còmodes i els podran orientar millor. 

BIBLIOTEQUES DE BARCELONA 

Aprofiteu de les locals, o de les que tingueu a prop de casa. La Biblioteca Gabriel García Márquez és la més recomenada, doncs està considerada la millor biblioteca pública.

També teniu la Biblioteca del Clot, la de la Sagrada Família o la de Lesseps de Jaume Fuster.

Per tant busqueu-ne, segur que en teniu una a prop i no ho sabeu. 

Aprofito per esmentar la Biblioteca de Catalunya que està ubicada al carrer Hospital. Totes són recomenables, com la de la Francesca Bonnemaison. 

Visqueu la cultura!! Perquè els llibres ho són. 

Que per això es va inventar la impremta i Gütenberg la va fer famosa. Si no les editorials no existirien en aquest moment.

Redactora i poeta: “Passió i cor són les dues qualitats amb les que podem fer que Èxit21 sigui gran. És una porta oberta a la filosofia. Per això visc amb tanta intensitat aquest racó. Perquè em fa pensar, recordar i sentir”.

Bea Ruiz és autora de tres llibres de poemes. I recentment ha publicat el seu darrer llibre amb l'Editorial Talents de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD): "Un portal a la fantasía": https://fcsd.org/ca/producte/un-portal-a-la-fantasia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *