Construcció artística (I)

Des de petita, sempre m’ha agradat la música. Vaig fer diverses activitats com la gimnàstica artística i vaig arribar a competir amb altres nois i noies. Jo entrenava molt la meva flexibilitat i aconseguia fer tots els passos. Acabava molt cansada, però valia la pena perquè el resultat era espectacular. També vaig fer ballet, que compaginava amb el piano a l’escola de música de Begues.

Vam fer molts tipus de música, com: clàssica, moderna, jazz, blues… Fins i tot assajàvem molt per fer concerts a Begues. Quan vaig acabar el curs de piano, vaig provar altres instruments. Vaig fer violí. Va ser un curs que no va durar gaire perquè vaig aprendre a tocar-lo deixant anar la corda, baixant el braç lentament i fent diferents melodies. Va ser una experiència molt bonica.

Per mi, la música és retrobar-me, ja que em desperta moltes emocions alhora, i m’encanta compartir-la amb la gent que estimo, que em recolza i que em fa tirar endavant. La família i els meus amics accepten i valoren el meu procés en la música, i per això escolto els seus consells i opinions.

Hem d’anar fent les coses amb tranquil·litat, sense estar sempre pendents de la gent que ens envolta, per estar bé amb nosaltres mateixos. Jo sóc de fer una quantitat bestial d’activitats alhora, i he d’aprendre a gaudir més del que tinc i faig.

La meva trajectòria

La tècnica vocal em va servir per descobrir que puc cantar. Ha estat i és un gran descobriment això d’entrenar la veu, perquè et fa reflexionar sobre com millorar: col·locar bé la veu, la postura, anar ascendint en les melodies i arribar a fer aguts i greus.

M’encantaria que se’m valorés l’esforç i les ganes de seguir endavant amb allò que em proposi. Mai podem dir que no a res. Hem de provar si realment podem aprendre dels límits que té cadascú, perquè no tothom pot fer de tot, però si ens esforcem, tot es pot aconseguir. En el meu cas, ja tinc una llarga trajectòria en el món de la tècnica vocal.

Vaig fer un curs de guitarra i cant alhora. Va ser molt agradable: vam aprendre a afinar la veu mentre tocàvem la guitarra. També vam aprendre a fer l’escala i, després, el professor tocava i nosaltres cantàvem. Una de les cançons que interpretava era “I’m Yours”, de Jason Mraz. Les classes de guitarra i cant van ser una experiència única que no oblidaré mai.

També recordo les classes de cant que em va fer una professora amb qui vam provar de posar la meva veu sobre una cançó instrumental. Va ser una de les classes més espectaculars de l’aula de música de Begues. Després, vaig seguir amb el cant amb una nova professora amb qui treballàvem la projecció de la veu, la respiració, els entrenaments vocals, etc.

Més tard, em vaig apuntar a l’aula Soler de Gavà, on seguia fent tècnica vocal amb una professora que havia estat companya meva al col·legi Immaculada de Gavà. Fa dos anys que faig classes amb ella, i he trobat a faltar treballar l’expressió emocional.

Vaig començar amb una altra professora i amb ella estic treballant la part de l’expressió i l’emoció.

Sento la música

Durant la meva experiència, he trobat la manera de seguir dedicant-me a la música tant com afició com a nivell professional, i per això estic aprenent amb calma. Tot es treballa i espero obtenir bons resultats amb el meu instrument.

Ho volia compartir amb la gent que em llegeix perquè, per mi, la música és donar vida a una persona. Si estem tristos, necessitem la música amb tot l’amor que ens pot donar. Per això, l’esforç i el treball constant tenen molt bona recompensa.

Per mi, la música és donar vida i harmonia a diferents persones. Els hi donem diversos missatges amb les lletres que escrivim.

La música transforma, perquè és una eina per expressar el que sentim. A través de la música, ens canvia l’estat d’ànim i, sobretot, ens ajuda a estar bé amb nosaltres mateixos.

A mi, la música m’està transformant. He descobert que sóc feliç quan canto. És una cosa que fa que el dia a dia s’ompli. Com quan estàs treballant i estàs centrada en el que fas, la música t’ajuda a estar equilibrada en cada moment.

La música és inspiració, però sobretot és un repte a assolir. Com s’aconsegueixen les coses? Els camins que escollim no són gens fàcils, i la música requereix una carrera molt llarga, motivació i il·lusió.

ÈXIT21 pot ajudar a la societat a que les persones que no ens coneixen, puguin veure com ens expressem i puguin reflexionar sobre com som nosaltres. A mi em pot ajudar a ser més sociable, a superar barreres i poder expressar-me millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *