Andrés Iniesta, la retirada del més gran

El món de l’esport es fa ressò de la notícia de la publicació en xarxes socials que Andrés Iniesta Luján anuncia la seva retirada definitiva del futbol als 40 anys.

Està previst que avui realitzi un acte de comiat, on fins i tot es pronunciarà sobre els seus pròxims plans de futur.

D’aquesta manera deixa una petjada tant pel Barça dels seus amors així com per a la selecció espanyola, ja que gràcies a ell, van tocar la glòria en el Mundial 2010 a Johannesburg.

Així es forma una llegenda

En els seus inicis es va formar amb vuit anys en els filials de l’Albacete Balompié. Un temps després, va debutar en el del F.C. Barcelona B en les temporades 2001/03. En aquest últim va fer el salt al primer equip amb Radomir Antić com a tècnic culer.

De 2003 a 2018 seria la seva última etapa com blaugrana, ja que a partir del 2018/23 ja començaria amb el Vissel Kobe del Japó. En aquesta última temporada 2023/24 va formar part del Emirates Club de Qatar.

També cal destacar el seu debut amb la selecció espanyola el 2006 convertint-se així en tot un referent d’aquella Espanya de Luis Aragonés.

Un currículum envejable

Si haguéssim de parlar de trofeus aconseguits per Iniesta han estat bastants: un total de 36 títols així com nou Lligues, sis Copes del Rei, set Supercopas d’Espanya, quatre Champions League, i tres Copes Mundials de clubs de la FIFA.

Sens dubte, un jugador com Iniesta és únic en la seva espècie, vist tot el que ha aconseguit com a jugador blaugrana, igual que amb el conjunt espanyol.

Jugadors com ell en el futbol actual no es troben ni es poden ni tan sols inventar. Si amb alguna cosa coincidim amb la seva gent i els seus veïns del seu Albacete natal és que, sempre és i serà reconegut com “el geni de Fuentealbilla” .

Redactor. “ÈXIT21 hará que nos conozcan un poco más para que, antes de juzgarnos, sepan algo más de nosotros. Si no, nos discriminan por una cosa u otra. Antes de hablar, informarse mejor. Para mi es un medio de comunicación para ampliar mi CV periodístico”.

Francisco Marin té una novel·la en curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *